(ВИДЕО) УСПЕШНО СПРОВЕДЕНИ ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТИ ЗА МАЛЕ МАТУРАНТЕ

Помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић изјавила је да је полагање пробног завршног испита из математике јуче свуда прошло без икаквих проблема и да су ученици оценили да је тест био “прилично озбиљан”.Како је рекла, оцена ученика и наставника је да је данашњи тест из српског језика био најлакши.

Према њеним речима, боље је да сваки од ових тестова буде озбиљан, да деца схвате озбиљност завршног испита и да имају времена да науче све оно што нису имали времена да до сада савладају.

И за наставнике је веома добро јер је добар показатељ шта треба да раде с децом. Ово тестирање треба схватити као крајње подстицајно и за децу и наставнике. Никако као врсту провере. Овде немамо право да оцењујемо и процењујемо или да на основу овог пробног испита било како утичемо на оцену детета и у том смислу треба релаксирати и децу и родитеље, навела је она.

Недељковић је указала да ово тестирање проверава постигнућа и даје добре смернице за завршни испит.

Такође и у градској основној школи Херој Иван Мукер у Паланци успешно је обављено пробно тестирање осмака што нам је и потврдила педагог школе Слађана ММандић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-uspesno-sprovedeni-probni-zavrsni-ispiti-za-male-maturante/