Početna » (ВИДЕО) УЖИВО НА РТС-у-ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ НИКОЛА ВУЧЕН О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПОЗОРИШТА

(ВИДЕО) УЖИВО НА РТС-у-ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ НИКОЛА ВУЧЕН О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПОЗОРИШТА

Председник општине, Никола Вучен и директор Kултурног центра, Драган Исаиловић, уживо за јутрањи програм РТС, говорили су о почетку радова на реконструкцији зграде позоришта.

На конкурсу Министарства културе и информисања Владе Републике Србјие, “Градови у фокусу” општина Смедеревска Паланка добила је средства за прву фазу реконструкције Градског позоришта у износу од 11.000.000,00 динара.

Прва фаза подразумева замену столарије и фасаде на згради Градског позоришта која припада установи Kултурног центра. Зграда Градског позоришта је једини културни објекат у Паланци који није адаптиран.

Зграда позоришта после пет деценија биће реконстрисана.
Добијена средства су планирана за прву фазу радова, а пројекат ће се изводити у три фазе. Укупна вредност радова за све три фазе износиће нешто више од 100 милиона динара што ће уједно бити и највеће улагање икада у један културни објекат на подручју општине Смедеревска Паланка.

 

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept