(ВИДЕО) ВЕЛЕМАЈСТОР МИРОСЛАВ МАРКОВИЋ ПОБЕДНИК 3. „МЕМОРИЈАЛНОГ ТУРНИРА СЛОБОДАН ШОЋА МАРТИНОВИЋ 2018“

У организацији Шах клуба Јасеница и породице Мартиновић одржан је 3. Меморијални турнир Слободан Шоћа Мартиновић.  Покровитељ турнира је општина Смедеревска Паланка а генерални спонзор предузеће  „Maximedia group“, турнир је одржан у свечаној сали Мегамаркета.

Турнир је окупио 139 шахиста из целе Србије, од најмлађих до великог броја велемајстора.

Победник турнира је велемајстор Мирослав Марковић док је најбоље пласирани паланчанин Небојша Ристић који је заузео 15. место.

Мартиновић је био победник више десетина турнира широм света – у Паризу, Берлину, Гронингену, Амстердаму, Варшави, Бакуу, Рију, Москви и на многим другим високо рангираним шаховским такмичењима. Поред осталог, Мартиновић ће остати упамћен и по мечу са тадашњим светским прваком, Анатолијем Kарповом, са ким је 1985. године на ОХРА турниру ремизирао, у знатно повољнијој позицији. Такође, Мартиновић је био и веома успешан тренер, а један од његових највећих тренерских успеха је сребрна медаља за нашу шаховску репрезентацију, освојена у Луцерну, тик иза шаховске велесиле, репрезентације СССР-а. Раме уз раме са Владом Дивцем, Дудом Ивковићем, Николом Грбићем и Бодирогом, Мартиновић добио је највише национално спортско признање.

Комплетне резултате можете преузети ОВДЕ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-velemajstor-miroslav-markovic-pobednik-3-memorijalnog-turnira-slobodan-soca-martinovic-2018/