(ВИДЕО) ВЕЛЕМАЈСТОР СЕДЛАК ПОБЕДНИК 4. МЕМОРИЈАЛНОГ ШАХОВСКОГ ТУРНИРА СЛОБОДАН МАРТИНОВИЋ „ШОЋА“

У веома јакој конкуренцији 16 велемајстора, 18 интермајстора и 20 фидемајстора, а укупно 137 играча, Никола Седлак је понео тутулу најбољег ове године, и то са 10,5 поена из 13 партија.

Дугогодишњи ученик Слободана Мартиновића неприметно је започео турнир остваривши „скромних“ 3,5 поена из 6 кола, да би у наредних 7 одиграо без грешке. Друго место заузео је победник из 2016. године, још један репрезентативац – Иван Иванишевић, са пола поена мање, док је трећи био велемајстор Дејан Пикула са истим бројем поена.

Баш као и претходних година, организатори су обезбедили велики број робних и новчаних награда, па је најбоље пласирана шахискиња била интермајстор Љиља Дрљевић, најбољи ветеран домаћи велемајстор Душан Рајковић, а најбољи омладинац фидемајстор Станко Влајковић са 8,5 поена. Укатегорији која је припала локалним играчима, титулу најбољег је понео велемајстор Ненад Ристић.

Након четири одиграна турнира нема сумње да је шахистима широм Србије надметање у Смедеревској Паланци постало једно од омиљенијих, како због привлачних награда, тако и због топле домаћинске атмосфере, те и даље живог сећања на свима омиљеног Слободана Мартиновића Шоћу.Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-velemajstor-nikola-sedlak-pobednik-4-memorijalnog-sahovskog-turnira-slobodan-martinovic-soca/