(ВИДЕО) ВЕТЕРАНИ ВАТЕРПОЛО КЛУБА „ГОША“ ОДИГРАЛИ УТАКМИЦУ НА КУДРЕЧКОМ ЈЕЗЕРУ

Ветерански Ватерполо клуб „Гоша“-Паланачке штуке, окупља Паланачке ентузијасте у овом воденом спорту.

Иако ВК „Гоша“ не постоји већ 24 године љубав према овом спорту и дружење играча различитих генерација окупља их сваке године у августу месецу на воденом терену како би запливали између два гола и одиграли пријатељски меч.

Тако су се и овог викенда ветерани ВК „Гоша“ окупили на језеру Кудреч, где су одиграли бич ватерполо меч на терену који је обезбеђен од стране спонзора. Бројни купачи на Кудречу су имали прилику да уживају у несвакидашњем призору на нашем језеру, а ветерани су се лепо забавили.

Иначе Паланачке штуке последњих година активно учествују на многим ветеранским домаћим и страним турнирима у Љубљани, Херцег Новом, Шапцу, Кикинди.

Шта је бич ватерполо?

Утакмица у бич ватерполу састоји се од два полувремена по 10 минута. Екипу чини седам чланова од којих су у игри голман и три играча уз још три резерве. Измене су летеће, а терен је димензија 10×15 метара. Димензије голова су мање него у стандардном ватерполу, а као и лопта.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-veterani-vaterpolo-kluba-gosa-odigrali-utakmicu-na-kudreckom-jezeru/