(ВИДЕО) ВРЕДНА ДОНАЦИЈА „SOCIETE GENERAL SRBIJA“ ЗА ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Основна школа Олга Милошевић је добила још једну вредну донацију за ову образовну установу. У питању је донација Societe Generale Srbija која је износ од 118.886.00 динара донирала за куповину „Паметне табле“.

О значају ове донације и отварању „SOCIETE ucionice“ говорио нам је учитељ Душан Грашић чији ће првачићи на најбољи начин искористити могућности ове донације.

Репрезентативна опрема за наставу је интерактивна табла, као замена за зелену школску таблу која је у употреби више од 100 година, и на најнепосреднији начин омогућава коришћење мултимедијалних технологија примењених наразличите циљне групе ученика.

За употребу интерактивних мултимедијалних табли потребно је развијање нових стручних способности наставника. Данас се управо због развоја технологије појављује први пут паметна табла како се код нас теорисјки превело на „Интерактивна табла“. Она обезбеђује мултимедијални приказ и интеракцију ученика са приказаним садржајима, па зато представља пример лаганог прелаза између фронталног типа наставе и сарадничког учења, који подржава активнију улогу ученика.

Коришћење електронских табли, уз примену милтимедије и интеракције, поспешује учење и показну наставу у школама. Примена електронске табле даје одговор на питање како се у школској настави могу једноставно и ефикасно користити мултимедијалне и wеб технологије електронске наставе и учења.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-vredna-donacija-societe-general-srbija-za-os-olga-milosevic/