(ВИДЕО) ВУЧЕН АПЕЛУЈЕ НА ГРАЂАНЕ ДА ОСТАНУ У КУЋАМА

И поред  ригорозних мере које Штаб за ванредне ситуације предузео, одмах након појаве првог случаја болести изазване вирусом Covid 19, у општини Смедеревска Паланка данас су потврђена два случаја заразе. Тим поводом, командант штаба, Никола Вучен, данас се обратио новинарима. Он је потврдио да су две особе оболеле од новог корона вируса  са подручја наше општине. Апеловао је на све грађане да поштују наредбе Штаба и да схвате озбиљно ситуацију у којој се тренутно налази читав свет:

– Да би се спречило ширење вируса, мора да постоји колективна одговорност. Само тако можемо да заштитимо, себе и своју породицу, а самим тим и све грађане, истакао је Вучен.

Он је навео да ће, сходно мерама које је донела Влада Републике Србије, и на територји општине Смедеревска Паланка од понедељка почети да се примењује забрана окупљања у парковима, и додао:

– Први смо у Србији који смо забранили рад кафићима и угоститељским објектима, али смо им оставили могућност да врше доставу  својих производа. Јутрос у центру града  смо имали ситуацију да велики број људи пије кафу за понети у главној улици. Седе на клупама и увелико се друже. Људи морају да схвате, да то што смо ми као Штаб предузели све мере и редовно дезинфикујемо улице у граду и селима као и колективне стамбене објекте, ништа не значи ако се не придржавамо мера социјалне дистанце. Значи, останите код куће. Уколико не будемо поштовали донете мере и препоруке стручњака, ситуација може драстично да се погорша у наредне две недеље.

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације истакао је да ће Штаб пратити даља упутства Владе Србије и мере које се буду доносиле  наредних дана, и да ће оне одмах бити стриктно примењене и на подручју општине Смедеревска Паланка. Још једном је апеловао на грађане да остану код својих кућа и да избегавају контакте и дружења.

– То што сте ви код куће или сте у самоизолацији, а одете код комшије на кафу, значи да сте прекршили меру коју треба да поштујете. Зато вас све још једном молим да се придржавате савета стручњака у борби против ширења коронавируса. Не испијајте кафу на клупи у центру града, већ то чините код куће.

Он је такође рекао да се прате сви грађани који су допутовали из иностранстава и који су у самоизолацији.

– О поштовању самоизолације тих грађана  брину припадници министарстава унутрашњих послова,  а о њиховом здравственом стању брину лекари, навео је Вучен.

Он је додао да је  Општа болница „Стефан Високи“  спремна од првог дана за прихват првих пацијената.

 – Ја ћу бити најпоноснији оног тренутка када све ово прође и када будемо правили статистику, да сви останемо добро и да немамо жртава од коронавируса. Зато, да бисмо сви поносно изашли из свега овога, да лекари у болници имају што мање посла,  морамо поштовати донете мере. Нема окупљања и контаката са другим особама.

Подсећајући да ће сутра, у недељу, од 4 до 7 часова, бити омогућено лицима старијм од 65 година да оду у куповину намирница, командант штаба обратио се пензионерима:

– Сутра ћемо бити свим нашим старијим суграђанима  на располагању за било који вид помоћи. Превоз таксијем је и за сутра обезбеђен.  То је старосна група људи која  се  придржава донетих мера. Они су заиста ово добро схватили и хвала им на томе. Нама праве проблрме млађи људи, која не схватају озбиљност ситуације и опасност вируса.

 Када је реч о отварању зелене пијаце, Вучен је рекао да ће пијаца остати затворена, све док  епидемија корона вируса не буде сузбијена.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-vucen-apeluje-na-gradjane-da-ostanu-u-kucama/

8 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Ненад on 29/03/2020 at 19:28

  Шведски епидемиолози препоручују боравак у природи као један од видова превенције и јачање имунитета.Боравак у шуми или на језеру је сигурно кориснији за зравље него боравак у затвореном простору.Могућност да се заразите у природи је много мања него у супермаркетима или пошти,банци.Морате да схватите да је пролеће.

  • Ruter on 29/03/2020 at 15:01

  Moze li moj komentar da se objavi ili…

  https://youtu.be/TwXdbi11T40

  • Ruter on 29/03/2020 at 11:55

  https://youtu.be/TwXdbi11T40

  Pogledajte svi….

  • Ruter on 29/03/2020 at 11:08

  https://youtu.be/TwXdbi11T40

  Pogledajte svi ovo, ko razume shvatice….
  Jadan je ovaj narod sto mora da trpi ovu totruru vlasti koja cini sve samo da sacuva svoje fotelje….

  • Učitelj on 29/03/2020 at 11:07

  Od jutros (nedelja 29 mart) ponovo iste ekipe kafenišu ispred kafića u pešačkoj zoni, bez obzira što je juče gospodin Vučen apelovao da to ne rade! Mislim da je velika greška da se dozvoli ugostiteljskim radnjama da budu delimično otvorene, pod lažnim izgovorom da se vrši samo dostava i kafa za poneti! Očigledno je da se smišljeno kuva kafa i služi, i pije ispred kafića! Razlika je samo što nema stolova i stolica! Ali tu su klupe i žardinjere ispred Uzora! Sve liči da im je svesno dozvoljeno da to rade!!! Mislim da ne bi trebalo da se ima više milosti prema tim bahatim ljudima i pod hitno apsolutno zatvoriti sve kafiće sa nedavanjem mogućnosti za bilo kakvu uslugu! Ne želim da poverujem u mogućnost da je lokalna vlast nemoćna da to spreči jer bi to značilo da vlada anarhija u gradu……

  • Strasilo on 28/03/2020 at 23:25

  Ma treba zabraniti rad i za pripremu hrane i kafe za poneti opet se dolazi do kontakata ako je to samo trenutno nikada neznamo ko je nosioc virusa pa cak i obican paskog izvedemo u setnju mozeda pokupi sa ulice i donese u stan ili dvoriste

  • Pera on 28/03/2020 at 23:11

  Ma treba uvesti policijski cas od 24 h pod hitno pa da se ti neodgovorni dovedu u red i dozovu pameti..pod hitno policijski cas 24 h ..

  • Seki on 28/03/2020 at 21:45

  Džabe sva ova priča gospodina Vučena ….Zašto? Zato što je za 8 minuta intervijua iza Vučenovih leđa prošlo tačno 72 automobila???!!! Kao da je pijačni dan subota, bez vanrednog stanja! Ljudi, Palančani, pa to je katastrofa! Gde vozite tolike automobile kada je neradni dan u vanrednom stanju i pri tome dan u kome su registrovani prvi slučajevi korona virusa u Palanci! Da se uvede mera zabrane vožnje auta za sve koji ne idu na posao! Ovo je sramota kako se narod neodgovorno ponaša u Palanci!U glavnoj ulici se kafeniše u zatvorenim kafićima, za odabrano društvo i njihove kućne ljubimce! Stani narode dok ne bude kasno! Ostanite kod svojih kuća, ne izlazite bespotrebno, AMAN !!!

Komentari su onemogućeni.