(ВИДЕО) ВУЧЕН ПОДЕЛИО РЕШЕЊА О НАГРАДАМА УЧЕНИЦИМА И СТУДЕНТИМА МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА

У Великој Сали скупштине Смедеревска Паланка, уприличена је Свечана додела решења за ученике и студенте- младе таленте, који су остварили право на једнократну помоћ из буџета општине.

На самом почетку присутне ђаке и студенте је поздравио председник Никола Вучен, који је потврдио да ће за ову намену из буџета бити издвајана средства и наредних година, и изразио наду да ће се њихов износ увећавати.

“Настојаћемо да обезбедимо што боље услове за школовање деце у нашој општини, и као што је и до сада била пракса наградити њихов труд и рад. Новчана стимулација је само једна страна признања које желимо да вам доделимо, јер у друштву у коме живимо вреднује се знање и на томе треба инсистирати”, закључио је у свом обраћању Вучен.

Укупно 5 милиона динара издвојено је из буџета локалне самоуправе за једнократну помоћ младим талентима, конкуренција је била велика, а право су остварили ученици основних и средњих школа, затим студенти основних академских студија, дипломских академских мастер и докторских студија.

Награђено је 589 талената укупно, а од тога 246 ученика основних школа за које је обезбеђена награда у износу од 5.000 динара, 149 ђака средњих школа који добијају 7.000 динара, 35 студената И године основних академских студија за које је издвојено по 10.000 динара, 130 студената ИИ, ИИИ и ИВ године основних академских студија за које је обезбеђено по 12.000 динара, 21 студент дипломских академских мастер студија добија по 20.000 динара.

За 8 студената који похађају докторске студије, додела Решења и свечани пријем биће уприличен у понедељак, 27. децембра у кабинету председника општине Смедеревска Паланка, Николе Вучена. За њих је Општина обезбедила новчану награду у висини од по 35.000 динара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-vucen-podelio-resenja-o-nagradama-ucenicima-i-studentima-mladim-talentima/