(ВИДЕО) ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА АДАПТАЦИЈИ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У ПАЛАНЦИ

Смедеревска Паланка је ове године учествовала на конкурсу „Градови у фокусу“ Министарства културе и информисања са пројектом „Град фабрике – фабрика културе“.

Од укупно добијених 7.500.000 динара, Музеју је припало 3.700.000 динара, што је послужило да се у обе зграде (Управна и зграда Музеја) уведе унутрашња гасна инсталација, као и да се у изложбени простор на спрату Музеја инсталира модерна расвета са roll-up паноима и пројекторима.

Радови на замени старе и постављању нове расвете са пратећом опремом (пројектори, платна, озвучење) као и замена столарије у приземљу музеја, су завршени и музеј је сада, можемо слободно рећи, добио један светски ентеријер, имајући у виду да је екстеријер од раније један од репрезентативнијих у нашем граду.

Тим поводом музеј је посетио Никола Вучен председник општине Смедеревске Паланка који није крио задовољство квалитетом изведених радова и могућностима које су сада доступне публици и излагачима. Вучен је ову прилику искористио и да позове грађане, на отварање реновираних музејских просторија, у петак 18. јануара од 19 часова.Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-zavrseni-radovi-na-adaptaciji-narodnog-muzeja-u-palanci/