Početna » (ВИДЕО) ЗЛАТО ВРЕДНО ПРЕКО ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА У ПУНОМ РЕЗЕРВОАРУ

(ВИДЕО) ЗЛАТО ВРЕДНО ПРЕКО ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА У ПУНОМ РЕЗЕРВОАРУ

од Паланка данас
0 Коментар

Заједничким радом царинских и полицијских службеника 14. септембра 2022. године, на прелазу Градина спречен је покушај да у пуном резервоару једног аутомобила буде прокријумчарено скоро 11 килограма злата, чија је вредност процењена на преко пола милиона евра.

Прекршај је откривен када је на улазу у земљу за контролу издвојен мерцедес стране регистрације, којим су из Турске ка Немачкој путовала двојица страних држављана.

На уобичајено питање о роби за пријављивање, путници су одговорили да сем личног пртљага немају ништа друго.

Већ на почетку прегледа у пртљажнику аутомобила пронађен је пластични канистер са нафтом и црево за претакање, а осим тога и једна кеса са апаратом и фолијом за вакумирање, маказама, канапом и селотејп траком.

Све је то био довољан разлог за сумњу и наставак прегледа у за то специјално предвиђеном простору намењеном детаљном прегледу и претресу возила.

Након што је подигнуто задње седиште и скинут поклопац резервоара за гориво, уочено је да је пловак у њему потпуно чист, а фабричка боја на том делу мотора огребана.

Тада је специјалним уређајем за контролу тешко доступних шупљина извршен преглед унутрашњости резервоара, када су уочене неправилности које су указивале на то да у њему поред нафте има још нечега.

На питање шта се поред горива налази у резервоару, возач је упорно тврдио да је унутра само  гориво, међутим када је видео да гранични службеници неће одустати од даље контроле, признао је да је унутра сакрио око осам килограма злата.
Уз помоћ вакум пумпе из резервоара је извучена течност, а након скидања пловка унутра су пронађени пакетићи вакумирани фолијом и увезани канапом, који су претходно откривени у пртљажнику аутомобила.
Гранични службеници су о откривеном прекршају обавестили тужиоца и Посебно одељење за борбу против корупције МУП Ниш, да би потом уз помоћ крим-техничара из резервоара било извађено укупно 13 пакетића злата.

Мерењем је утврђено да се ради о 10.852 грама различитог златног накита.

Кријумчарено злато, возача и аутомобил преузели су у даљу надлежност полиција и тужилаштво, док је сапутник наставио даље путовање.

Фото Управа царине Републике Србије

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept