ВИНАРИЈА ДЕСПОТИКА ИЗ ПАЛАНКЕ НАГРАЂЕНА ЗА НАЈВЕЋИ ДОПРИНОС ВИНСКОМ ТУРИЗМУ

По оцени винског портала Вино.рс за најбоље црвено вино у овој години проглашен је нон „Cabernet SauvigReserve 2017“ шумадијске винарије Радовановић, док је за најбоље бело вино проглашен „Шардонеу Чи 2016“, мале винарије Ћицахтеау из сремског села Шишатовац, која је проглашена и за најбољу малу винарију Србије.

Како се наводи у саопштењу, најбоље оцењено црвено вино је „Princeps Probus 2016“ фрушкогорске винарије Деурић, која је оцењена за најбољу младу винарију, а у категорији белих вина тамјаника „Три Мораве резерва бело 2017“ винарије Темет из Лозовика, која је другу годину заредом проглашена за најбољу винарију у Србији.

Винарија Деспотика из Смедеревске Паланке је освојила прву награду у категорији Највећи допринос винском туризму Срије. У образложењу жирија се каже: Модеран вински објекат педесетак минута удаљен од центра Београда, винарија Деспотика постала је нови светионик винског туризма у Шумадији. Препознатљива по винском музеју и необичној скулптури Марка Kраљевића испред улаза, винарија је ове године отворила и луксузне апартмане намењене гостима, а ту су и одличан ресторан, дегустациона сала, тераса с фантастичним погледом, базен на крову…

Деспотика је такође уврштена у првих десет винарија у Србији, док је бело вино Морава 2019 освојило треће место у оштрој конкуренцији најквалитетнијих белих вина од аутохтоних сорти. пета је по најбољем маркетингу а вино Додир 2019 је на десетом месту за бело вино по односу цене и квалитета. Такође десето место у категорији Најбоље розе вино Србије је освојило вино Немир 2019 Деспотика.

Комплетан списак најбољих вина у свим категоријама са образложењем, међу којима се налазе и вина с најбољим односом цене и квалитета, доступан је на порталу vino.rs.

Фото: Винарија Деспотика

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vinarija-despotika-iz-palanke-nagradjena-za-najveci-doprinos-vinskom-turizmu/