Početna » ВИНОВНИЦИМА СМРТНИХ САОБРАЋАЈКИ ИЗАЗВАНИХ СА УМИШЉАЈЕМ ПООШТРИТИ КАЗНЕ И ОДУЗИМАТИ ВОЗИЛА

ВИНОВНИЦИМА СМРТНИХ САОБРАЋАЈКИ ИЗАЗВАНИХ СА УМИШЉАЈЕМ ПООШТРИТИ КАЗНЕ И ОДУЗИМАТИ ВОЗИЛА

од Паланка данас
0 Коментар

Српски комитет за безбедност саобраћаја (СKБС) саопштио је да је Министарству правде упутио предлог за измене и допуне Kривичног законика у погледу одредби које се односе на безбедност саобраћаја.

Међу тим предлозима је пооштравање казне за виновнике смртних саобраћајних незгода изазваних са умишљајем, уместо две до 12 на пет до 15 година затвора.То су најчешће возачи који су били под дејством алкохола, који су прошли на црвено светло, кретали се знатно изнад ограничења или који су изазвали незгоду приликом насилничке вожње.
СKБС је министарству такође предложио трајно одузимање возила којим је управљао виновник смртне саобраћајне незгода изазване са умишљајем, као и да трајање забране управљања возилом за виновнике таквих смртних саобраћајних незгода буде најмање две године.

У случају кршења мере забране управљања возилом, предлаже се обавезно опозивање условне осуде.

СKБС такође предлаже декриминализацију нехатног изазивања саобраћајних незгода које имају за последицу лаку телесну повреду једног или више лица, и прописивање таквог понашања као прекршај, наводи се у саопштењу.

ТањугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept