Početna » ВИРУС ГРИПА ПОТВРЂЕН У СВИМ ОКРУЗИМА У СРБИЈИ

ВИРУС ГРИПА ПОТВРЂЕН У СВИМ ОКРУЗИМА У СРБИЈИ

од Паланка данас
0 Коментар

Вирус грипа потврђен је у свим окрузима у Србији укључујући и Подунавски, а до сада је на територији Београда потврђено пет случајева истовремене инфекције вирусом грипа и Ковидом-19, објавио је данас Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“.„У Србији су потврђена сва три типа вируса грипа, АХ1(пдм09), АХ3 и тип Б, са доминацијом подтипа АХ1(пдм09). До сада је потврђено пет случајева истовремене инфекције инфлуенза вирусом, тип А (Х1 П/2009) и инфекције САРС-ЦоВ-2 на територији града Београд“, наводи Батут на свом сајту.

На основу резултата лабораторијских анализа, у Србији је од почетка сезоне надзора до сада вирус грипа потврђен на територији свих округа, а како Батут наводи, региструје се широка географска распрострањеност и средњи интензитет активности вируса грипа.

„У шестој извештајној недељи, од 6. фебруара до 12. фебруара регистровано је укупно 13.471 случај обољења сличних грипу, са највећом учесталошћу јављања у узрасној групи од 0 до 4, а затим од 5 до 14 година“, навео је Батут.

Извор: ТанјугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept