Početna » ВИШЕ ОД 13.000 ПОКОЈНИКА ПРИМАЛО СОЦИЈАЛНУ ПОМОЋ, “РЕКОРДЕР” ПРИМАО НОВАЦ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ

ВИШЕ ОД 13.000 ПОКОЈНИКА ПРИМАЛО СОЦИЈАЛНУ ПОМОЋ, „РЕКОРДЕР“ ПРИМАО НОВАЦ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ

од Паланка данас
0 Коментар

За годину и осам месеци колико се примењује регистар „Социјална карта“, са евиденција за добијање помоћи скинуто је чак 13.663 покојника, а рекордер је особа којој је две деценије од смрти држава уплаћивала социјалну помоћ, објавио је РТС. Kако пише РТС , рекордер је особа, иако преминула, добијала социјалну помоћ током две деценије.Ово је постигнуто увођењем јединственог регистра „Социјална карта“, који је повезао све релевантне институције широм Србије и омогућио ефикасније праћење и управљање социјалном помоћи. Захваљујући овом регистру, идентификовано је хиљаде случајева где су лица наставила добијати исплате два или више месеци након смрти корисника.

Према подацима, чак 4.427 покојника „остваривало“ је право на додатак за помоћ и негу другог лица, док су 1.134 особе наставиле да примају новчану социјалну помоћ и увећану новчану социјалну помоћ. Додатно, 308 особа је било на услузи смештаја.

Ови подаци указују на важност ефикасног система праћења и управљања социјалном помоћи како би се осигурало да средства иду онима којима су заиста потребна и у складу с релевантним законима и прописима.

Према проценама, око 170.000 људи у Србији прима различите облике социјалне помоћи. Прошле године, држава је издвојила 13,5 милијарди динара за социјална давања, што додатно потврђује значај контроле система социјалне помоћи како би се обезбедила његова ефикасна и правилна примена.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept