Početna » ВИШЕ ОД 17.000 ПРИЈАВА ЗА ПРОГРАМ „МОЈА ПРВА ПЛАТА“, ОД ДАНАС ПОВЕЗИВАЊЕ СА ПОСЛОДАВЦИМА

ВИШЕ ОД 17.000 ПРИЈАВА ЗА ПРОГРАМ „МОЈА ПРВА ПЛАТА“, ОД ДАНАС ПОВЕЗИВАЊЕ СА ПОСЛОДАВЦИМА

од Паланка данас
0 Коментар

У трећем циклусу програма „Моја прва плата“ конкурисало је више од 17.000 младих, од чега 60% жена, за око 12.000 радних позиција, које је понудило 7.500 послодаваца.

У Смедереву је заинтересованим младима понуђено 179 позиција, у Смедеревској Паланци 105, а у Великој Плани 77.

Од данас почиње повезивање са потенцијалним послодавцима, током којег ће компаније селектовати најбоље кандидате. Програм омогућава подршку запошљавању млађих од 30 година, без радног искуства са најмање завршеном средњом школом.

У првој половини новембра кандидате бирају фирме из приватног сектора, а у другој послодавци из јавног сектора. Две недеље након повезивања, биће формиране коначне листе послодаваца и кандидата и доступне на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs. У року од 15 дана од дана објављивања ових листи следи потписивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата.

Кандидати ће ући у компаније у којима ће стицати своја прва радна искуства, неопходна знања и вештине најкасније до краја децембра. Програм „Моја прва плата“ траје девет месеци, а за то време Национална служба за запошљавање кандидатима са завршеном средњом школом месечно ће исплаћивати 25.000 динара, а онима са високим образовањем 30.000 динара.

Програм реализује Национална служба за запошљавање уз подршку Привредне коморе Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.  „Моја прва плата“ се реализује од краја августа 2020. године и у два циклуса учествовало је скоро 18.000 младих и око 10.000 послодаваца.

Детаљније  информације доступне су на веб сајтовима: www.nsz.gov.rs i www.mojaprvaplata.gov.rs

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept