ВИШЕ ОД 300 УСЛУГА КОЈЕ ПРУЖА МУП МОЖЕТЕ ПЛАТИТИ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ

Грађани Србије од данас све уплате за више од 300 услуга које пружа Министарство унутрашњих послова везане за лична документа, али и друге услуге које пружа МУП моћи ће да плате електронским путем, преко портала еУправа „Плати“, креирањем јединствене уплатнице…

Грађани Србије од данас све уплате за више од 300 услуга које пружа Министарство унутрашњих послова везане за лична документа, али и друге услуге које пружа МУП моћи ће да плате електронским путем, преко портала еУправа „Плати“, креирањем јединствене уплатнице.

Услуга „Плати“ доступна је на адреси www.plati.euprava.gov.rs, као и на сајту Министарства унутрашњих пословаwww.mup.gov.rs у рубрици грађани – документа грађана.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је у полицијској станици у Љермонтовљевој улици присуствовао презентацији ове услуге, истакао је да је Министарство унутрашњих послова први орган државне управе који је грађанима омогућио да таксе и накнаде за услуге које пружа МУП плате једноставно и лако, без чекања у редовима, електронским путем.

„Када следећи пут будете били љути зато што су редови испред неког шалтера дуги или мислите да превише чекате у реду, треба да знате да имате алтернативу и да  плаћање можете да обавите од своје куће онлајн“, рекао је министар Вулин и истакао да редови могу да постану прошлост уколико грађани то желе.

Министар је навео да је ова нова е-услуга Министарства унутрашњих послова, значајна не само за грађане, већ и за привреду и фирме.

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михајло Јовановић истакао је да је Министарство унутрашњих послова први орган државне управе који је грађанима понудио овај нови начин плаћања.

„Овај систем ће значити грађанима јер ће врло једноставно, електронски, моћи да плате услуге МУП-а путем интернета, е-банкинга, мобилних апликација и по први пут, приликом подношења захтева, неће морати да носе папирни доказ о уплати“, објаснио је Јовановић и додао да ће се даље радити на томе да овај вид плаћања почну да користе и сви остали државни органи.

Он је указао да ће успостављени систем бити од великог значаја за јавну управу, јер по први пут сваки налог добија свој јединствени позив на број, на основу кога се раскњижава сваки налог о уплати.

Директор Управе за трезор Марко Гверо истакао је да је дигитализација наша садашњост и да ће овај сервис омогућити побољшање услуга државних органа и значајно олакшати разна плаћања грађанима.

Према његовим речима, систем је успостављен на захтев грађана и потребе да се олакша и поједностави плаћање.

Услуга „Плати“ омогућиће грађанима да уместо попуњавања неколико уплатница, преко портала еУправе креирају јединствену уплатницу и услугу плате електронски Дина, Виза, Мастер и Маестро картицом и интегрисаним електронским банкарством.

Такође, уплату ће моћи да обаве и на шалтерима полицијских станица, а биће им омогућено и да са јединственом уплатницом коју су добили преко услуге „Плати“ плаћање обаве у банкама и поштама.

МУП.ГОВ.РС

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vise-od-300-usluga-koje-pruza-mup-mozete-platiti-elektronskim-putem/

1 comment

    • Janko on 17/03/2021 at 11:32

    Dobro je, prelazimo na online bez realnog života. Strašno!

Komentari su onemogućeni.