петак, јун 21, 2024
Početna » ВЛАДА И ПРОСВЕТАРИ ПОСТИГЛИ ДОГОВОР: Мења се Кривични законик, строже казне за напад на просветаре

ВЛАДА И ПРОСВЕТАРИ ПОСТИГЛИ ДОГОВОР: Мења се Кривични законик, строже казне за напад на просветаре

ВЛАДА Србије постигла је договор са репрезентативним синдикатима у просвети, саопштила је Влада. Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић, министарка правде Маја Поповић и шеф кабинета председника Владе Републике Србије Жарко Мићин разговарали су данас у Влади Србије са представницима репрезентативних синдиката у просвети.

од Паланка данас
0 Коментар

На састанку је представљен нацрт текста Закона измена и допуна Кривичног законика који се односи на напад на лице запослено у образовној установи, са чиме су се сагласили представници синдиката. Представници Владе нагласили су да је ово Влада континуитета и да ће све што је договорено Протоколом бити имплементирано.У складу са Протоколом Владе Републике Србије и репрезентативних синдиката, договорено је да ће током наредног месеца председник Владе Републике Србије Милош Вучевић одржати састанак са представницима синдиката.

Комисија Владе Републике Србије за давање сагласности за ново запошљавање на првој наредној седници даће сагласност за реализацију 7а фазе запошљавања у просвети.

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић информисала је представнике синдиката „да се ради на смањењу администрације у смислу коришћења нових функционалности ес Дневника“ и најавила даљи заједнички рад на изменама и допунама посебних колективних уговора.

Констатовано је да ће Радна група Владе Републике Србије за основно, средње и образовање одраслих наставити рад у континуитету.

Састанку су присуствовали председници и представници Синдиката радника у просвети Србије, Синдиката образовања Србије, Уније синдиката просветних радника Србије, Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept