ВЛАДА ОПРЕДЕЛИЛА 400 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ОБЈЕКТЕ ОШТЕЋЕНЕ ОД ПОПЛАВЕ И ГРАДА

Влада Србије определила је 400 милиона динара за локалне самоуправе које су претрпеле штете у поплавама и невремену у мају и јуну ове године. 

Реч је о општинама у којима је била због тога проглашена ванредна ситуација и у којима је ургентно потребно спровођење програма санације или изградње нових објеката јавне намене, пре свега у области образовања, здравства и социјалне заштите.

Влада је ову помоћ регулисала уредбом коју је јуче усвојила, а за државни програм обнове комуналне инфраструктуре, мостова, путева другог реда и санације клизишта на појединим путним правцима определила је милијарду и 650 милиона динара (1.650.500.000,00).

У саопштењу са седнице наводи се да је неопходно да се у што краћем року, преко јединица локалне самноуправе, санирају последице поплавног таласа на објектима за водоснабдевање и канализационој мрежи и нормализује стање на путевима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vlada-opredelila-400-miliona-dinara-za-objekte-ostecene-od-poplave-i-grada/