ВЛАДА СРБИЈЕ ДАЈЕ 200 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА АУТОПУТ ВОЖД КАРАЂОРЂЕ

Влада Србије донела је данас одлуку да додели 200 милиона динара Коридорима Србије за израду просторног плана и генералног пројекта за аутопут „Вожд Карађорђе“, потврђено је Танјугу у том предузећу.

Према ранијим најавама аутопут „Вожд Карађорђе“ спојиће Шумадију са Источном Србијом и то преко територија општина Сопот, Младеновац, Лазаревац, Аранђеловац, Топола, Рача, Лапово, Велика Плана, Свилајнац, Деспотовац и Бор.

Аутопут ће бити веза Источне, Западне и Централне Србије са Београдом и Војводином на северу, односно централном и западном Европом, као и са јужним деловима Србије, односно Македонијом, Бугарском и даље са Блиским истоком и Азијом.

Најављивано је да би код Лазаревца требало да буде изграђена петља преко које ће бити спојени садашњи аутопут „Милош Велики“ и будући „Вожд Карађорђе“ што ће бити веза ка југу.

Са коридором 10 аутопут „Вожд Карађорђе“ би требало да буде повезан код Малог Пожаревца.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vlada-srbije-daje-200-miliona-dinara-za-autoput-vozd-karadjordje/

1 comment

    • Андрић Ненад on 03/10/2020 at 07:32

    Пажљивом посматрачу не може да промакне чињеница да сви путеви обилази највећи град у Шумадији.Крагујевац је из неког разлога изостављен,Смедеревска Паланка такође.Време је да локале самоуправе крену са озбиљним активностима око корекције трасе будће брзе саобраћајнице .

Komentari su onemogućeni.