Početna » ВЛАДА СРБИЈЕ ПОВЕЋАЛА МАРЖУ ВЛАСНИЦИМА ПУМПИ: Нова цена горива и субвенције за пољопривреднике

ВЛАДА СРБИЈЕ ПОВЕЋАЛА МАРЖУ ВЛАСНИЦИМА ПУМПИ: Нова цена горива и субвенције за пољопривреднике

од Паланка данас
0 Коментар

Влада Србије донела је одлуку о измени Уредбе о ограничавању цена деривата нафте, што је резултирало повећањем марже трговцима на пумпама. Према новој одлуци, маржа за трговце на пумпама за евродизел и бензина европремијум БМБ 95 повећана је са 13 динара на 16 динара по литру.Ова одлука уследила је након продужења Уредбе о ограничавању цена евродизела и бензина европремијум БМБ 95 крајем јануара, која ће важити до 27. јула.

Посебно је важно истаћи да је цена дизела за пољопривреднике одређена на 179 динара по литру и то искључиво на пумпама Нафтне индустрије Србије. Пољопривредници имају право на субвенционисану цену од 100 литара дизела по хектару.

Једна од кључних измена Уредбе односи се на право пољопривредника на гориво по субвенционисаним ценама за површине уписане у Регистру пољопривредних газдинстава на дан 1. април 2024. године.

Ова одлука, иако повећава маржу за трговце на пумпама, омогућава стабилнију цену горива и додатну подршку пољопривредницима, чиме се пружа већа финансијска подршка овом сектору.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept