Početna » ВЛАДА УСВОЈИЛА И 2024. добијаће се 20.000 евра за КУПОВИНУ или ИЗГРАДЊУ дома по основу рођења

ВЛАДА УСВОЈИЛА И 2024. добијаће се 20.000 евра за КУПОВИНУ или ИЗГРАДЊУ дома по основу рођења

Влада Србије усвојила је, на предлог Министарства за бригу о породици и демографију, Одлуку о утврђивању износа за остваривање права на новчана средства у 2024. за изградњу, учешће у куповини, односно куповину породично – стамбене зграде или стана по основу рођења, саопштило је данас то министарство.

од Паланка данас
0 Коментар

Максимални износ средстава који се може одобрити је остао непромењен – 20.000 евра, наводи се у саопштењу Министарства и прецизира да су ово право до сада искористиле 583 мајке.Право на новчана средства може се остварити за изградњу куће у јединицама локалне самоуправе које су утврђене као девастирана подручја у висини 50 одсто вредности радова, као и за изградњу куће у осталим јединицама локалне самоуправе – у висини 20 одсто вредности радова.

Такође, то право може се остварити и за куповину куће или стана – у висини 20 одсто вредности процењене непокретности од стране надлежног пореског органа, а највише у износу од 20 одсто купопродајне цене утврђене предуговором о продаји непокретности, односно уговором о продаји непокретности, као и за учешће у куповини куће или стана путем стамбеног кредита – у износу од 20 одсто процењене вредности непокретности на основу које се одобрава кредит, а највише у износу од 20 одсто продајне цене утврђене предуговором о продаји непокретности, односно уговором о продаји непокретности.


За куповину некретнине по основу рођења детета 1,5 милијарди динара

Влада Србије утврдила је на данашњој седници износ новчаних средстава за изградњу, учешће у куповини, односно куповину породично-стамбене зграде или стана по основу рођења детета у укупном износу од 1.500.000.000 динара у 2024. години.

Овом одлуком наставља се подршка породицама и мајкама за подстицање и развој популационе политике у нашој земљи, наводи се у саопштењу Владе Србије.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept