ВЛАДАН ЂОРЂЕВИЋ-ЂЕЛЕ (1955-2021)

После дуге болести у 66. години је преминуо Владан Ђорђевић-Ђеле, истакнути новинар и спортски радник.

Био је један од најазаслужнијих за деценијски успешан рад и слушаност Радио Јасенице и стваралаштва листа „Наша комуна“.

Од ране младости и гимназијских дана, у гимназији „Света Ђорђевић“, је био активан у спорту, а нешто касније и у новинарству. Доказао се у многим областима рада, као спортски новинар и уредник Радио Јасенице, као и у привредним, економским и културним сферама. Био је аутор многих култних емисија, као што је „Ударац из угла“, преносио је уживо спортске догађаје и писао веома читане и креативне текстове.

Огромне заслуге је имао у раду, успону и развитку Kошаркашког клуба Младост, његове велике љубави. Заједно са својим пријатељима је уложио ентузијазам и напор да се тај колектив развије на прави начин.

Добитник је повеље поводом 50 година спорта и физичке културе у Смедеревској Паланци, а био је активан и као синдикалн функционер и последњих година у Удружењу уједињених пензионера.

Kолеге и пријатељи ће га памтити као изузетно образовног, интелигентног и доброћудног човека, који је имао широк спектар интересовања и опште културе и са којим су разговори били ведри и интересантни.

Владан Ђорђевић биће сахрањен на Старом гробљу у Смед. Паланци у суботу, 23. октобра, у 13 сати.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vladan-djordjevic-djele-1955-2021/