ВЛАШКОДОЛЦУ СТИГЛА ИЗВРШНА ПРЕСУДА ЗА ДУГ ОД 70.000 ДИНАРА ЗА ИЗНОШЕЊЕ СМЕЋА

Житељи села Влашки До, које припада Смедеревској Паланци, шокирани су решењима судских извршитеља којима се стављају обуставе на примања због дуга за смеће Један од њих добио је решење којим му се због дуга за смеће од 70.000 динара у периоду од 2012. до 2017. ставља обустава од 4.000 динара на пољопривредну пензију, која износи свега 9.000 динара. А у домаћинству је једини са било каквим примањима, јер син и снаха нису запослени.

Да апсурд буде већи, за обавезу плаћања изношења смећа никада нису сазнали, ниједна уплатница никада им није стигла, као ни канта за ђубре.

Kажу да су буквално у чуду шта их је снашло и да не могу да верују какав је то јавашлук.

Свих 60 уплатница стигло им је тек сада, заједно са решењима судских извршитеља, уз објашњење да су већ два пута покушали да их обавесте. То што им је ођедном стигла обавеза плаћања за пет година кажу им да виде са поштом, пошто су они “изгубили уплатнице”.

Иако не живе у центру села и до њих нема асфалтираног пута, до сада су им сви рачуни за телефон и струју, као и пензије, уредно стизали, па им ово објашњење није јасно.

Kада су га од надлежних затражили, добили су одговор да је општина још 2010. године донела одлуку да и становници села плаћају изношење смећа и да није битно то што немају канте и што им нико не износи смеће и да морају да плате.

Цела вест на сајту Б92

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vlaskodolcu-stigla-izvrsna-presuda-za-dug-od-70-000-dinara-za-iznosenje-smeca/