ВЛАСНИЦИ ПАРЦЕЛА ПОРЕД ПУТА У БАШИНУ У ОБАВЕЗИ ДА ПОСЕКУ РАСТИЊЕ

У МЗ Башин је почело уређење и насипање атарских и сеоских путева па сходно томе власници парцела које се налазе поред пута имају обавезу да посеку растиње које омета одвијање саобраћаја.

Обавештавају се власници, односно непосредни држаоци парцела који се граниче са некатегорисаним путем да у року од 15 дана уклоне шибље и стабла која угрожавају несметано одвијање саобраћаја.
Уколико власник, односно непосредни држаоц не поступи по обавештењу , саобраћајни инспектор ће преузети мере из своје надлежности, где ће на основу члана 43. став 6. Одлуке о локалним и некатегорисаним путевиума (<<Међуопштински службени лист број 27/2015 , 22/2018>>) казнити власника парцеле који не уклоне шибље и растиње у фиксном износу од 10.000 динара по парцели , а по ћлану 15. став 3. (<<Међуопштински службени лист број 27/2015 , 22/2018>>) исто ће бити уклоњено преко другог лица о трошку власника парцеле.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vlasnici-parcela-pored-puta-u-basinu-u-obavezi-da-poseku-rastinje/