ВОДОСНАБДЕВАЊЕ ПАЛАНЧАНА ТОКОМ ЗИМЕ УГЛАВНОМ СТАБИЛНО-ПРОБЛЕМ НИСКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ

Од напрсле водоводне цеви поплављен Позоришни клуб.

Већ дуже време нисмо имали проблема са водоснабдевањем у граду. Као смо сазнали у ЈКП Водовод доток воде је тренутно стабилан и количине са изворишта у Трновчу и паланачког изворишта „Сингер“ су довољне за целодневно водоснабдевање. 

Проблеми који су јављају су углавном пуцања водоводних цеви која се решавају у току дана као и пуцања цеви због мраза по домаћинствима и становима који доводе и до плављења станова комшија, како је било недавно на Колонији у солитеру. Екипе Водовода често излазе у сусрет и у таквим ситуацијама иако то не спада у део њиховог одржавања мреже. Проблема су имали и у Градском позоришту где је вода из напукле цеви почела да продире у подрумски део, котларницу и Позоришни клуб али све је благовремено санирано а штета ће се тек утврдити.

Међутим, постоји један други, стари, проблем у ЈКП Водоводу на који смо заборавили а који мучи запослене а то су плате. Како нам је потврђено последње принадлежности запослени у овом јавном предузећу су примили почетком децембра месеца, и то је била плата за август месец. Поред тога блокада рачуна отежава набавку делова и редовно одржавање мреже, тако да треба размишљати на топлије дане који су пред нама када ће потрошња сигурно бити већа и када ћемо можда поново доћи у ситуацију да се врате рестрикције.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vodosnabdevanje-palancana-tokom-zime-uglavnom-stabilno-problem-niske-temperature/

2 comments

    • Марко Марковић on 22/01/2017 at 17:45

    Изгледа да многи сматрају да и даље негде постоји бело робље, или је то тек у перспективи вучићевске Србије.

    • Sss on 22/01/2017 at 08:52

    Hoće li neko da stane na put javašluku u vodovodu i tim neradnicima koji dole sede ?!? Niti iko čita vodomere, niti iko donosi račune za vodu! Kada im padne na pamet da izadju na teren, dalje od prvog sprata se ne penju i ne popisuju vodomere! Kada ih pozoveš da se prijavi stanje, ili se ne javljaju ili zalupe slušalicu! Niko iz vlasti ništa ne preduzima? Dokle ovako?

Komentari su onemogućeni.