ВОДОСНАБДЕВАЊЕ ПАЛАНЧАНА ТОКОМ ЗИМЕ УГЛАВНОМ СТАБИЛНО-ПРОБЛЕМ НИСКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ

Од напрсле водоводне цеви поплављен Позоришни клуб.

Већ дуже време нисмо имали проблема са водоснабдевањем у граду. Као смо сазнали у ЈКП Водовод доток воде је тренутно стабилан и количине са изворишта у Трновчу и паланачког изворишта „Сингер“ су довољне за целодневно водоснабдевање. 

Проблеми који су јављају су углавном пуцања водоводних цеви која се решавају у току дана као и пуцања цеви због мраза по домаћинствима и становима који доводе и до плављења станова комшија, како је било недавно на Колонији у солитеру. Екипе Водовода често излазе у сусрет и у таквим ситуацијама иако то не спада у део њиховог одржавања мреже. Проблема су имали и у Градском позоришту где је вода из напукле цеви почела да продире у подрумски део, котларницу и Позоришни клуб али све је благовремено санирано а штета ће се тек утврдити.

Међутим, постоји један други, стари, проблем у ЈКП Водоводу на који смо заборавили а који мучи запослене а то су плате. Како нам је потврђено последње принадлежности запослени у овом јавном предузећу су примили почетком децембра месеца, и то је била плата за август месец. Поред тога блокада рачуна отежава набавку делова и редовно одржавање мреже, тако да треба размишљати на топлије дане који су пред нама када ће потрошња сигурно бити већа и када ћемо можда поново доћи у ситуацију да се врате рестрикције.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vodosnabdevanje-palancana-tokom-zime-uglavnom-stabilno-problem-niske-temperature/