ВОДОСНАБДЕВАЊЕ ПАЛАНКЕ УРЕДНО И НА 40 СТЕПЕНИ

Врели талас који је захватио овај део Европе, као по правилу највише осете грађани Смедеревске Паланке, јер су на овом простору поново забележени температурни максимуми.

Јуче смо на 39,9 степени, према званичним подацима РХМЗ, били најтоплији град у Србији, што је уједно и најтоплији јунски дан у последњих 100 година. Сетите се да до пре пар година воде није било ни за лек, што би наш народ рекао, свакодневне рестрикције су нас исцрпљивале а канте и флаше су се вукле по целој кући, па замислите како би то изгледало данас по овој врелини бити без воде. Од краја 2017. године, захваљујући залагању новог руководства и директора ЈКП Водовод Срђана. Борића, проблеми са рестрикцијама воде су решени. Вода коју користимо је одличног квалитета, што потврђују и свакодневне контроле у лабораторији Водовода и ЗЗЈЗ Пожаревац.

Да грађани немају разлога за бригу потврдио је и Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка, који је рекао:

Поштовани суграђани
Због великих врућина и високих температура које су ових дана рекордне и нису забележене у последњих 100 година у Србији, Смедеревска Паланка је опет прва. Јуче је наша Паланка уз град Београд био најтоплији град у Србији, међу најтоплијим градовима на Балкану. Велика су искушења, неки кажу да нас намерно греју да виде хоћемо ли да попустимо. Неки једва чекају да кажу Паланка опет у рестрикцијама воде, али свакако то су само нечије покварене жеље. Оно што је наша реалност је да Паланка има уредно водоснабдевање и у овим до сада најтоплијим данима који су пред нама.
Желим да вас обавестим да је тренутна потрошња воде око 135 / литара у секунди. Сви бунари раде пуним капацитетима и за сада све протиче уобичајено. Радници ЈKП Водовод раде у три смене и прате стање наших изворишта у сваком тренутку.Желим да им се захвалим на преданом раду и борби за своју установу. Такође бих апеловао на грађане да не заливају баште градском водом и не троше воду беспотребно, поготово када су температуре овако високе. Појединим љубитељима Паланке који прижељкују рестрикције воде поручујем, имамо воде да снабдевамо још једну Паланку.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vodosnabdevanje-palanke-uredno-i-na-40-stepeni/

1 comment

    • Иван Селишник on 25/06/2021 at 13:39

    Мени је као грађанину изузетно драго што имамо уредно водоснабдевање и на високим температурама.Зар уредно водоснабдевање није нормална потреба у 21 веку.Зна се која коалиција је водила град у време рестрикција воде и других проблема.Елементи из те исте коалиције инфилтрирани седе и данас у власти под мајцама СНС-а.Само СРС није била у власти кад се уништаво град.Зато кад наводите да неко жели горе овом граду,треба да кажете и наведете јасно и гласно ко је тај.Ја се захваљујем Влади Србије и Председнику Вучићу што су издвојили средства за нове електромоторе или ти пумпе које су замењене.Само оштар надзор и рад кординатора СНС-а може донети благостање за грађане См.Паланке.Ипак они имају све информације од оперативног значаја.Грађанима Паланке поручујем да не брину,свака опструкција и намерни нерад неће проћи више некажњено у овом граду.Добрим људима из ОУ См.Паланка поручујем да поведу рачуна и све што раде,раде у складу са законом да не дозволе себи да неко од грађана покреће иницијативе и конференције за медије јавно указивајући на неко кршење закона.Живела Србија.

Komentari su onemogućeni.