ВОЈСКА ОГЛАСИЛА ПРОДАЈУ ВОЈНОГ КОМПЛЕКСА „ВОДИЦЕ“ У ПАЛАНЦИ И ЈОШ 15 КАСАРНИ И ОБЈЕКАТА

aerodromРепубличка дирекција за имовину објавила је оглас за продају 15 касарни и војних складишта по сниженој цени у односу на ону коју је Пореска управа одредила када су они уврштени у мастер план Министарства одбране за продају вишка непокретности. 

Најскупљи војни објекат је комплекс касарне „Жарко Зрењанин“ у Вршцу, чија је снижена почетна цена 3.645.945,72 евра. Има 40 објеката укупне површине 14.898 квадратних метара, а заузима простор од 33 хектара и 63 ара.

По почетној цени од 1.638.295,89 евра продаје се касарна „Кадињача“ у Ваљеву, коју чини 15 објеката високоградње укупне површине 4.056 квадратних метара и земљиште површине два хектара и 39 ари.

Војно складиште „Под тврђавом“ у Новом Саду, које има објекте укупне површине 1.860 квадратних метара и простири се на једном хектару и 93 ара, продаје се по почетној цени од 972.771,43 евра.

Нова почетна цена за грађевинско и пољопривредно земљиште војног комплекса „Водице“ у Смедеревској Паланци укупне површине 216.706 квадратних метара је 845.954,66 евра.

На продају су и војни комплекс складишта „Река Остружница – сектор 2“, комплекс складишта „Нови Добочаш“ у Иригу, где се продаје и комплекс „Бекетово“. Продаје се и војни комплекс складишта „Поточање“ у Ужицу, земљиште у грађевинском подручју „Ратина“ у Краљеву, комплекс „Индустријски колосек“ у Нишу, део земљишта стационарног центра везе и станице за ваздушно осматрање, јављање и навођење у Старим Бановцима, земљиште војног комплекса „Пут – извор – Железничка станица“ у Пироту, војна економија „Лисник“ у Сремској Митровици.

Најјефтиније се, по сниженој цени, даје део војног комплекса у Качареву код Панчева, за 9.891,48 евра.   

Министарство одбране недавно је формирало радну групу са задатком да направи „тријажу“ војних објеката који су проглашени вишком и оглашени за продају. План је да стручњаци преиспитају постојећи Мастер план вишка војне имовине и да предложе која добра немају прођу на тржишту, како би била враћена Републичкој дирекцији за имовину. Војска Србије ослободила би се тиме трошкова чувања и одржавања објеката, који су претходних година по овом основу „набили“ милионске рачуне.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vojska-oglasila-prodaju-vojnog-kompleksa-vodice-u-palanci-i-jos-15-kasarni-i-objekata/