Početna » ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ НА ПУТЕВИМА Аустријанци су увели нова правила и ригорознију контролу брзине ЕВО ШТА ЈЕ СВЕ НОВО, А ЕВО И ШТА СЕ ЈОШ СПРЕМА

ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ НА ПУТЕВИМА Аустријанци су увели нова правила и ригорознију контролу брзине ЕВО ШТА ЈЕ СВЕ НОВО, А ЕВО И ШТА СЕ ЈОШ СПРЕМА

Од 1. јула у Аустрији су на снагу ступају нова саобраћајна правила.

Од тог датума општине имају више опција када је у питању контрола брзине.

Према Аустријском клубу за аутомобиле, мотоцикле и путовања (OAMTC), општинама ће такође бити дозвољено да самостално проверавају брзину од 1. јула под „специфичним условима“. Одабир погођених локација биће претходно проверен. Рецимо, да ли је у том месту раније било више саобраћајних незгода.Шеф правног одељења OAMTC-а каже:

– Контроле брзине треба да наставе да служе безбедности саобраћаја, а не прикупљању прихода општинама или чак приватним компанијама. Управо за то се изнова оптужују општине у Италији, због чега сада постоје нови прописи за мерење брзине.

Промена закона Аустрији доноси нове прописе за зоне од 30 км/х. Постојећи принципи за увођење ограничења брзине у другим улицама, зонама или целим урбаним срединама остају исти. Због тога се зоне од 30 км/х не могу једноставно наметнути по целом граду. Али градоначелници ће имати више опција:

– Локалне власти или општине ће у будућности моћи лакше него раније да наметну ограничења брзине у посебно осетљивим областима, на пример испред школа, игралишта или домова за старе – каже се у саопштењу OAMTC-а.

Измена закона потврђује да остаје „зелено трептање” на аустријским семафорима Један пропис се неће мењати након прелиминарних разматрања: такозвано „зелено бљескање“. То значи трептање зеленог светла семафора пре краја зелене фазе.

Ова семафорска фаза не постоји, рецимо, у Немачкој, али Аустрија није једина која је користи. Трепћуће зелено светло се такође користи у Кини, Израелу, Хрватској, Литванији, Летонији, Мексику, Пољској, Русији, Словенији и Турској.

Како је најавио OAMTC, возачи ће ускоро имати још једну иновацију која ће утицати на саме аутомобиле. Сходно томе, системи помоћи биће обавезни у првим регистрованим возилима од 6. јула. Овде се примењује Уредба о одобрењу типа ЕУ. У аутомобилу тада мора да постоји следећа опрема:

Помоћник при кочењу у случају нужде

Упозорење о хитном напуштању траке

Интелигентни помоћник за брзину

Обрнути асистент

Светло за кочење у случају нужде

Упозорење на умор

Снимање података у вези са догађајем

Алколокс

Пошто је ово захтев ЕУ, важи и за немачке аутомобиле. Возила која већ поседујете или која су произведена пре овог датума тренутно не морају да накнадно уграђују ове системе, наводе немачки медији.

(Кurir.rs)You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept