ВОЗАЧИ ОПРЕЗ, ПОЛИЦИЈА НАЈАВИЛА ПОЈАЧАНУ КОНТРОЛУ У НАРЕДНИМ ДАНИМА

По наређењу министра унутрашњих послова, Управа саобраћајне полиције ће током празника на свим путним правцима вршити појачану контролу саобраћаја.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током новогодишњих и божићних празника вршиће појачану контролу саобраћаја на свим путним правцима, са посебним акцентом на откривању саобраћајних прекршаја – прекорачење дозвољене брзине, вожња под дејством алкохола и психоактивних супстанци, као и некоришћење сигурносног појаса у циљу очувања безбедности свих учесника у саобраћају.Министар полиције апеловао је на све возаче, а нарочито на младе да када седну за волан буду пажљиви, одговорни и савесни, имајући у виду да је током децембра ове године погинуло 12 младих старости до 24 године.

– По ко зна који пут молим и упозоравам све људе, а посебно младе, све возаче и учеснике у саобраћају да не конзумирају алкохол и психоактивне супстанце, да не седају за волан пијани и дрогирани, јер уколико то учине могу да изгубе свој живот и угрозе животе других. Још једном понављам да се дубоко залажем за оштрију казнену политику и да се сваком ко пијан и дрогиран седне за волан и изазове саобраћајну несрећу суди за покушај убиства. Немојте да дозволите да због немарног, несавесног и непримереног понашања у саобраћају трајно уништите и свој и туђе животе – нагласио је министар Вулин.

Само у току претходног викенда, откривено је око 13.000 саобраћајних прекршаја, што је двоструко више него у истом периоду прошле године. Такође, због вожње под дејством алкохола и психоактивних супстанци из саобраћаја је искључено више од 1.000 возача, што је три пута више у односу на исти период 2020. године.

Припадници Управе саобраћајне полиције још једном апелују на возаче да брзину кретања прилагоде условима пута и да поштују саобраћајне прописе како би сачували своје и туђе животе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vozaci-oprez-policija-najavila-pojacanu-kontrolu-u-narednim-danima/