четвртак, јун 20, 2024
Početna » ВОЗАЧИ СЕ СТАЛНО ПИТАЈУ ПРЕД ПУТ У ГРЧКУ: Да ли је кроз Северну Македонију, потребан зелени картон?

ВОЗАЧИ СЕ СТАЛНО ПИТАЈУ ПРЕД ПУТ У ГРЧКУ: Да ли је кроз Северну Македонију, потребан зелени картон?

И у једној и у другој држави се признаје наша возачка дозвола, с тим што код Грка то правило не важи за оне који имају пробну возачку дозволу.

од Паланка данас
0 Коментар


У Грчкој није потребно поседовати зелени картон јер за возила регистрована у Србији важе националне полисе осигурања. У Северној Македонији ситуација је другачија – неопходна је полиса осигурања од одговорности, односно зелени картон!Када крећете на летовање, а размишљате о путовању аутомобилом и то у Грчку, уз све што сте планирате да решите, хотел, град у који бисте путовали… Некако увек када путујете аутомобилом, наметне се питање да ли је потребна међународна дозвола или фамозни зелени картон.

Е, сад и код уласка у земљу ситуација се разликује. У Северну Македонију српски држављани могу да уђу са пасошем или са биометријском личном картом, док је за Грчку обавезан пасош. .

Уколико планирате кроз Северну Македонију уз важећи пасош, возачку и саобраћајну дозволу, потребан вам је и зелени картон. Уколико га заборавите, Македонци вас неће вратити под условом да га на граници платите 50 евра. Кроз Македонију вам је потребно да поседујете и европски формулар за пријаву саобраћајног удеса, противпожарни апарат, сагласност родитеља за путовање малолетног детета у Грчку уколико границу прелази са једним родитељем или трећим лицем.

Уколико пак одаберете да путујете кроз Бугарску, баш као и кроз Македонију, пожељно је да имате здравствено путно осигурање за број дана које проводите у иностранству.

И важно је знати – није потребан зелени картон.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept