ВОЗИЛА ПОНОВО МОГУ ДА СЕ УВОЗЕ У СРБИЈУ, ГРАЂАНИМА СТИГЛА УВЕРЕЊА

Возила поново могу да се увозе у Србију и сви грађани, који су чекали од 12. новембра, добили су уверења да могу да региструју своје аутомобиле, изјавио је в.д. директор Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић.

Неколико хиљада возила чекало је на граници за улазак у Србију, јер Агенција за безбедност саобрацаја скоро месец дана није издавала уверења за испитивање возила од како је, сада већ бившој директорки Јасмини Милошевић, истекао мандат, преноси РТС.

Нови в.д. директор Душко Пешић каже да је проблем решен и да су сви грађани који су до тог тренутка чекали добили уверења да могу да региструју своје аутомобиле.

Милошевићевој је истекао мандат 12. новембра и тада је настао правни вакум у функционисању Агенције за безбедност саобраћаја, јер нико у тој агенцији није имао овлашћење да потпише неопходну документацију за испитивање возила.

Због тога сви грађани Србије који су након 12. новембра купили аутомобил у иностранству нису могли да га региструју ни да га увезу у Србију.

„Оног тренутка када је именован директор, када су створени законски услови ми смо кренули са потписивањем, одобравањем и штампањем захтева. Тако да су сви грађани који су до тог тренутка чекали у периоду од три дана, од 8. до 11. децембра, добили уверења да могу да региструју своје аутомобиле“, рекао је Пешић.

Додаје да је од тада регистровано око 15.300 возила из увоза.

„У року од три дана решили смо све захтеве, негде око 15.300 возила из увоза је регистровано, одштампана су уверења и послата власницима и негде око 2.300 возила на којима су рађене преправке“, објашњава Пешић.

Додаје и да је период обраде који је раније био три до цетири дана, скраћен на један дан.

„Ангажовањем додатних капацитета успели смо да смањимо период обраде. Букавално у року од 24 часа од тренутка када грађани поднесу захтев, Агенција реши уверење односно да одобрење за аутомобил“, наводи Пешић.

ТАНЈУГ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vozila-ponovo-mogu-da-se-uvoze-u-srbiju-gradjanima-stigla-uverenja/