Početna » ВРЕМЕ ЈЕ ДА ВРАТИТЕ ЛЕТЊЕ ГУМЕ НА АУТОМОБИЛ – Колико ће вас коштати?

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ВРАТИТЕ ЛЕТЊЕ ГУМЕ НА АУТОМОБИЛ – Колико ће вас коштати?

Након зимског периода, иако је ове године код нас зима била поприлично блага, сви смо жељни авантура и сунца…

од Паланка данас
0 Коментар

За многе од нас, те авантуре представљају породична путовања, одморе, викенд обиласке и слично. Шта год да од тога радите или одаберете, сигурно се спремате да негде идете својим аутомобилом, али, да ли сте сигурни да је ваш аутомобил у довољно доброј форми да вас безведно и ефикасно превезе од тачке А до тачке Б?Замена гума. Да ли треба да их мењате?

Ово је грешка коју доста људи прави јер је Закон ту остао недоречен. Према ЗОБС-у ви можете возити лети са зимским гумама. Са становишта безбедности то је нешто што никако не би требало да радите.

Зимска гума у летњим условима има јако лоше перформансе, дужи зауставни пут. Такође, правите себи и штету јер се зимска гума лети доста више хаба.

Митровчани ове године касне са припремама својих моторних возила за летње услове. Зашто је то тако најбоље одговоре дали су они сами.

Услед тешке економске ситуације велики број возача није у могућноси да купи нове, па је почела експанзија куповине половних гума за које се минимално мора издвојити око 4.000 динара по гуми. Велики број њих нису на време размишљали и припремили се, поједини су направили рачуницу по којој се дугорочније исплати купити нове и зимске и летње гуме, а они који поседују два аута, махом одлучују да само један опреме, док се неки жале на путеве и службе за њихово одржавање, мало је оних који се већ сада, 1. Априла, од када се препоручује промена гума, одлучује да купи нове летње гуме.

Из вулканизерских радњи кажу да се продаја гума у овом периду стандардно за нијансу повећа, али у односу на прошле године то повећање је сада знатно мање.

Као и прошле године, куповина све четири нове гуме велликом броју власника аутомобила представља превелики трошак, за који би требали да се спремају најмање неколико месеци унапред, али то редовно не чине, не због заборавности или сличних, већ искључиво економских разлога. Поново се чека последњи минут, када ће се власници моторинх возила ухватити за новчанике и у зависности од тога да ли су се одлучили за куповину половних гума које се могу купити за цену до око 12.000 динара за све четири гуме или нових чије се цене крећу од око 6.000 хиљада динара за гуму, невољно, али ипак истрошити.

Замена гума на фелнама са балансирањем точка кошта од 750 до 1.050 динара по точку у зависности од димензија и места где мењате гуме.
Без балансирања, само замена гума на фелнама је око 350 динара, а само балансирање од 400 до 600 динара.

Иако, за разлику од прошле године, ни нове а ни половне гуме нису поскупеле, неки власници аутомобиле размишљају да ово лето буду активнији, користиће, како кажу бицикл или шетњу. “Не размишљам о замени гума, И ове су од прошле сезоне, можда уштедим па их оставим да издрже још једну, а кренем да чешће возим бицикл”, каже један суграђанин.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept