Početna » ВРЕМЕ ЈЕ ОПАСНО! У Србији упаљен и црвени и наранџасти метеоаларм – где нас чека најјаче невреме

ВРЕМЕ ЈЕ ОПАСНО! У Србији упаљен и црвени и наранџасти метеоаларм – где нас чека најјаче невреме

НЕВРЕМЕ, олуја и никад већи пљускови који су покосили Словенију и поплавили делове ове земље, стиже у Србију, а РХМЗ је због тога упалио метеоаларме за целу земљу.

од Паланка данас
0 Коментар

Како се може видети на сајту РХМЗ, мапа Србије као да је пресечена на пола – половина земље је у обојена наранџастим метеоаларом, друга половина црвеним, најопаснијим.Црвени и наранџасти метеоаларм на снази у целој Србији

Црвени метеоаларм за пљускове упаљен је у Банату, Београду, Шумадији, Поморављу и Источној Србији, поред тога у свим овим крајевима на снази је и наранџасти метеоаларм за грмљавину.

Наранџасти метеоаларм за пљускове и грмљавину упаљени су у Бачкој, Срему, Западној Србији, Југоисточној и Југозападној Србији као и на Косову и Метохији.

Поред тога на снази је и жути метеоаларм на високе температуре и то у: Шумадији, Поморављу, Источној Србији и Југозападној Србији.

Црвени метеоаларм

Црвени метеоаларм означава да је време врло опасно, те да су прогнозиране нарочито опасне временске појаве.

– Таквог су интезитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби, пише на сајту РХМЗ-а.

Нараџасти метеоаларм

Наранџасти метеоаларм значи да су прогнозиране опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова.

РХМЗ је током ноћи издао серију упозорења на невреме у Србији, о томе можете више прочитати у одвојеном тексту.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept