ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА АВГУСТ 2017

Према прорачунима метеоролога, ово лето ће свакако бити топлије у порођењу са прошлом годином, али и од просечног, уз топлотне таласе и број тропских дана који је већи од уобичајеног.

И август почиње тропским таласом. У другој половини месеца температуре до 30 степени.

У августу нас очекује топло време, са средњом температуром ваздуха за око два степена изнад вишегодишњег просека. У пракси то значи врућину, топлотне таласе, температуре изнад 35 степени, тропске ноћи. Пљускови и грмнљавина тек у другој половини месеца.

– Првих десет дана током августа започеће тропским таласом. Биће веома топло са максималном температуром око 35 степени Целзијусових. У неким градовина, укључујући и Паланку, очекују се и тропске ноћи, када се температура неће спуштати испод 20 степени – објаснио је Слободан Совиљ, метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода, додајући да је само 3. августа могуће да ће доћи до кратког освежења, које ће тек мало оборити температуру. Затим, све до 10. августа ће бити изразито топло.

– Након тог периода и даље ће бити топло, али су могуће чешће појаве пљускова са грмљавином. То ће и обележити другу половину августа. Међутим, биће и даље топло, али киша ће свакако мало снизити температуру. Очекујемо да ће у другој половини месеца бити до 30 степени – прогнозира Совиљ.

Према прорачунима метеоролога, ово лето ће свакако бити топлије у порођењу са прошлом годином.

Биће топлије и од просечног, уз топлотне таласе и број тропских дана који је већи од уобичајеног, показала је ажурирана климатска анализа Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vremenska-prognoza-za-avgust-2017/