ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: ЗА ПРВИ МАЈ 30 СТЕПЕНИ

Првомајски празник протећи ће, судећи по прогнозама, уз топло и сунчано време. Температуре ће бити неуобичајено високе за ово доба године, готово летње. Жива у термометру стизаће и до 30. подеока! Лепо време наставиће се до 5. маја, а и у том периоду, могући су повремени пљускови и кише у планинским пределима. Првог дана викенда биће сунчано и топлије. Поново се облаци, краткотрајна киша и пљускови са грмљавином, могу очекивати у планинским пределима. У кошавском подручу дуваће повремено и јак ветар. Температура ће бити од девет до 29 степени.

И у недељу се наставља „летње“ време. Једино су на планинама могући локални пљускови и грмљавина. У кошавском подручју дуваће јак ветар, а у јужном Банату и доњем Подунављу са олујним ударима. Најнижа температура од 11 до 18, а највиша од 26 до 29 степени. Почетком следеће недеље, слично време, са температурама до 28 целзијуса. На срећу излетника, од 1. до 5. маја, биће претежно сунчано и топло уз могуће пљускове и грмљавину после подне.

– Температуре ће за празник рада бити знатно изнад просечних вредности – каже Бранко Бијелић из РХМЗ. – Жива у термометру стизаће до чак 30. подеока. Уобичајено за ово доба године су највише дневне температуре, рецимо у Београду, од 21. до 24. подеока. Могуће је, судећи по прогнози, очекивати и појаве пљускова у планинским педелима

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vremenska-prognoza-za-prvi-maj-30-stepeni/