ВРШЊАЧКА ОБУКА О КУЛТУРИ И ТРАДИЦИЈИ РОМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ЕГАЛ

Поводом пројекта ЕГАЛ, који реализује општина Смедеревска Паланка, имплементира се једна активност вршњачка обука са темом културе традиције ромске заједнице као и антидискриминације .
Учесници тренинга су ученици од 5. до 8. разреда Основне школе „Олга Милошевић“ који ће своје стечено знање пренети најмлађима, припремног предшколског узраста.

Веома је значајно да деца деци пружају подршку и размењују своја искуства знања и вештине, разбијају предрасуде и стереотипе као и да је важно поштовати различитиост и културу свих народа и народности.

Деци је током преласка из предшколске установе у основну школу важно, да током изграђивања и формирања својих личности, науче о толеранцији, поштовању различитости и неговању културних вредности.
У четвртак 22.10.2020. са почетком у 09:00  до 15 :00, едукатори долазе из организације Тернипе из Пирота са великим искуством у раду . У наредном периоду обуке и едукације ће се спровести и са другим школама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vrsnjacka-obuka-o-kulturi-i-tradiciji-romske-zajednice-u-okviru-projekta-egal/