„ВРШЊАЧКОМ ЕДУКАЦИЈОМ ПРОТИВ ДИГИТАЛНОГ НАСИЉА“

У Библиотеци „Радоје Домановић“ у Великој Плани, у петак 28. септембра, одржана је конференција „Вршњачком едукацијом против дигиталног насиља“, у реализацији Удружења грађана „Свет речи“ и уз подршку Теленор фондације.

Пројекат „Вршњачком едукацијом против дигиталног насиља“ спроведен је у дванаест школа (8 средњих и 4 основне) из Подунавског, Поморавског, Шумадијског и Браничевског округа.
Конференција је окупила вршњачке едукаторе и њихове наставнике – менторе вршњачке едукације, директоре школа, представнике институција, локалне самоуправе из девет општина (Велика Плана, Смедеревска Паланка, Пожаревац, Велико Градиште, Кучево, Деспотовац, Јагодина, Лапово и Београд).

На четворосатној конференцији говорили су Јелена Златкова, председница УГ „Свет речи“ и координаторка пројекта, др психолошких наука Лада Маринковић из Новог Сада на тему „Адолесцент и одрастање у виртуелном свету“ и директор Мреже организација за децу Србије Саша Стефановић на тему „Заштита деце од насиља кроз међусекторску сарадњу“.

На конференцији су приказани резултати имплементације пројекта у десет општина и проглашени су победници наградног конкурса за филмић са темом безбедности на интернету, а аутори најбољих филмова награђени су вредним поклонима од стране Теленор фондације. Уједно, подељене су захвалнице тимовима школа које су учествовале у пројекту, директорима и заслужним појединцима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vrsnjackom-edukacijom-protiv-digitalnog-nasilja-2/