(ВИДЕО) ВУЧЕН ОБИШАО РЕНОВИРАНУ ШКОЛУ И НОВИ ВРТИЋ У БАШИНУ

Данас је широм читаве Србије, па тако и у Башину, прослављен Савиндан, дан нашег првог српског просветитеља и архиепископа, који се годинама прославља као школска слава. Школа је недавно адаптирана а са радом је почео и вртић у Башину. Свечаном отварању вртића присуствовали су представници локалне самоуправе на челу са председником општине Николом Вученом који је званично отворио вртић, директорка вртића “Чика Јова Змај” Гордана Јанојлић, директор основне школе “Милија Ракић” Милош Маринковић, председник месне заједнице Башин Миленко Лазић, учитељи, ученици и остало особље школе.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, ученици ОШ „Милија Ракић“ нису били у прилици да изводе представу и рецитују песмице, већ је овај дан прослављен сходно тренутној ситуацији. Ученике школе, као и децу која похађају предшколско и вртић у Башину, представници месне заједнице обрадовали су пакетићима.

У протеклих месец дана урађена је адаптација свих просторија у школи. Замењена је комплетна столарија у просторијама школе и вртића, просторије вртића опремљене су новим намештајем, реконструисан је санитарни чвор, као и школска кухиња. Тиме су обезбеђени бољи услови за рад учитеља, осталог особља и несметаног развоја ученика.

Оно што је ове године обележило школску славу Светог Саву јесте званично отварање вртића у селу.  Надамо се да ће се родитељи са територије Башина убудуће радије опредељивати да њихова деца похађају предшколско и основношколско образовање у просторијама  школе у Башину.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vucen-obisao-renoviranu-skolu-i-novi-vrtic-u-basinu/