Početna » ВУЧЕН: ПОДРШКА ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ У ПОЛИТИЦИ МИРА И СТАБИЛНОСТИ

ВУЧЕН: ПОДРШКА ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ У ПОЛИТИЦИ МИРА И СТАБИЛНОСТИ

Председник општине Смедеревска Паланка и члан председништва Српске напредне странке, Никола Вучен упутио је данас текст подршке председнику Републике Србије Александру Вучићу у спровођењу политике очувања мира и стабилности и заштити националних интереса на Косову и Метохији. Текст преносимо у целости:

од Паланка данас
0 Коментар
„У овим временима безумља, када се бубњеви рата све гласније чују у свету, док се пролива крв најрођеније браће у Украјини, један мали хришћански народ на Балкану, по Бог зна који пут, налази се на ветрометини светских дешавања, притиснут са свих страна претњама и уценама. Тај малени и поносити народ, у његовој миленијумској духовној колевци, Косову и Метохији, преко двадесет година окупиран од стране светских моћника, поново је на Голготи.

Оклеветан, унапред осуђен, попљуван и понижен, он храбро одстојава носећи свој Свети Крст. Иако поробљен, он није остављен ни од Бога ни од свога српског рода, ни од Вас као његовог Председника. Најдивнији пример тога јесте Ваша непоколебљива и храбра одлука, да заједно са Српским Патријархом, као два крила на орлу српског државног грба, одлучно похитате и долетите у помоћ браћи на барикадама слободе.
Да, знамо да окупатори наше духовне колевке, који тренутно гордо и без стида газе по туђој светој земљи, не дозвољавају ни Вама ни Српском Патријарху да и лично посетите свој страдални народ и најсветији део Ваше и наше државе, али исто тако знамо да ничија свећа није горела до зоре и да је свака земаљска сила времена, а једино Божија сила свевремена и надвремена.
Оно што све нас и у овим тешким тренуцима нарочито радује и чини веома поноснима јесте Ваша лична храброст и пожртвованост, да кроз Ваш лични пример неустрашивости свима покажемо, да иако смо мали народ, нисмо мали духом, храброшћу, пожртвованошћу, богољубљем и братољубљем.
Наша срца пуна су поноса када видимо како и у дубоку ноћ доносите важне и мудре одлуке, хитајући да свуда стигнете, не штедећи себе ни најмање. Посебно нас све лично охрабрује и даје нам новог полета и новог елана, јер све то чините по оној вечној Божијој и Еванђелској речи Христовој: будите мудри као змије и безазлени као голубови. Све позивајући на разум, мир и људски и демократски дијалог. Вапајући дан и ноћ у одбрану српског народа у овој небивалој међународној пустињи двоструких стандарда и отвореног лицемерја њених моћника, који тренутно држе Косово и Метохију под својом гордом војном чизмом.
Уверени смо да би се Вашом политичком мудрошћу и одмереношћу, у овом историјском тренутку, поносили и наши највећи, свети и древни преци, утемељивачи српске државности и духовности, Свети Сава и Свети Немања, као и новији мудри посленици на тешком послу државног руковођења као што су били књаз Милош или Никола Пашић.
У најтежим политичким околностима и у тренутку када смо окружени многим непријатељима Ви сте уједно показали да сте иако мирољубиви и увек спремни на спречавање трагедија и крвопролића, у исто време, као некада и Свети кнез Лазар или Карађорђе, неустрашиви и спремни да, ако на то будемо изазвани, и војно и одлучно реагујемо и заштитимо свој окупирани и распети српски народ на северу Косова.
Иако сте по својој држаничкој мудрости и највишој функцији Ви увек први на удару, једно увек знајте – свим срцем и свом душом смо уз Вас, драги Председниче. Имате нашу и целога српскога народа најширу и најискренију подршку да, као и до сада, мудро, храбро, миротворачки и пожртвовано браните интересе Србије и целог српског народа на Косову и Метохији“.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept