ВУЧЕН ПОКРЕЋЕ ИНИЦИЈАТИВУ ДА ЈЕДНА УЛИЦА У ПАЛАНЦИ НОСИ ИМЕ ЉУБАНА ЈЕДНАКА

Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка најавио је иницијативу да једна улица у нашем граду понесе име Љубана Једнака.

Поштовани суграђани,
На предстојећој седници Скупштине општине Смедеревска Паланка,која ће се одржати у петак, 10.09.2021. године, као грађанин, упутићу иницијативу Kомисији за давање имана улицама и трговима, да једна од улица у нашем граду носи име Љубана Једнака, јединог Србина који је преживео масакр у цркви Пресвете Богородице у Глини 1941. године. Уверен сам да би овакав чин значајно допринео култури сећања не само на једну заборављену историјску личност, него и на застрашујући погром коме смо као народ били изложени.
Подржавајући идеју председника Александра Вучића, који је иницирао да име Љубана Једнака буде овековечено у називу једне улице у Београду, желим да Смедеревска Паланка буде једна од првих општина у Србији у којој је на овај начин одата почаст сведоку и страдалнику тешких историјских прилика.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vucen-pokrece-inicijativu-da-jedna-ulica-u-palanci-nosi-ime-ljubana-jednaka/