ВУЧЕН: ПОНОСНИ СМО ШТО СМО МОГЛИ ДА УГОСТИМО НАШЕ МАЛЕ ПРИЈАТЕЉЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

 

Ученици из три Основне школе са Kосова и Метохије завршили су посету општини Смедеревска Паланка. Они су најпре су били гости председника општине, Николе Вучена, а госторимство су им пружили њихови вршњаци из ОШ “Херој Иван Мукер” код којих су одсели. У оквиру другог дана посете, гостима из јужне српске покрајине уприличен је излет у манастир Пиносава у Kусатку. Тамо их је дочекао архимадрит Петар, а председник општине Никола Вучен обратио се следећим речима:

Поносни смо на то да смо могли да угостимо наше мале пријатеље са Kосова и Метохије. Смедеревска Паланка се у задње четири године труди да кроз донације и подршку разним манифестацијама буде присутна на Kосову и Метохији и да пружи подршку нашем народу који тамо живи. Православна вера је место окупљања српског народа и сигуран сам да нико никада неће моћи да оспори историју Срба и Српске православне цркве на Kосову и Метохији, нашем вековном огњишту.

Окупљају нас и породичне вредности, које дефинишу српски народ. Брига о свој нашој деци је и политика председника Србије Александра Вучића, коју ми у Смедеревској Паланци пратимо и са којом се поносимо, поготово када је реч о званичном ставу Србије и Председника према Kосову и Метохији. Са уверењем можемо да кажемо да Србија, док год је Вучић води, никада, ни под каквим притисцима, неће признати независност KиМ, нити дозволити да се тај део наше земље и наш народ који ту живи, отуђи од Србије.

Хвала нашим другарима из Лешка, Лепосавића и Сочанице на посети нашој Општини. Живела Србија.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vucen-ponosni-smo-sto-smo-mogli-da-ugostimo-nase-male-prijatelje-sa-kosova-i-metohije/