Početna » ВУЧЕН: ПРОБЛЕМ ЗАГАЂЕНИХ БУНАРА У СЕЛИМА РЕШИЋЕМО ПРОЈЕКТОМ “ЧИСТА СРБИЈА”

ВУЧЕН: ПРОБЛЕМ ЗАГАЂЕНИХ БУНАРА У СЕЛИМА РЕШИЋЕМО ПРОЈЕКТОМ „ЧИСТА СРБИЈА“

од Паланка данас
0 Коментар

Поводом информација објављених данас на РТС-у о неисправној води за пиће у 11 села општине Смедеревска Паланка, огласио се и Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка, који је пружио грађанима додатно појашњење о овој информацији. Вучен је рекао следеће:Поштовани суграђани,
Поводом информације која је објављена на РТС у, а тиче се неисправности воде за пиће у сеоским школама желим да вас информишем следеће :
Воду из локалних водних објеката у селима наше општине која тренутно није исправна за употребу, деца ни до сада нису користила за пиће у школама и у вртићима. У сарадњи са санитарниом инспекцијом и Завода за јавно здравље у Пожаревцу вода се редовно контролише и самим тим се води рачуна о исправности воде.
Директори школа и вртића су већ предузели мере у смислу набавке апарата за воду и флаширане воде за пиће за децу и ученике, и контактирали су надлежни завод како би се током распуста извршила дезинфекција бунара у школама у којима је вода тренутно микробиолошки неисправна.
У школама и вртићима у тим селима деца добијају храну која се припрема у централној кухињи у Смедеревској Паланци и која се снабдева водом из градског водовода.
Након дезинфекције бунара, вода ће поново бити контролисана, и деца ће свакако бити безбедна, и безбедна су и сада. Родитељи немају разлога за бригу, јер ће школе И вртићи бити додатно снабдевени водом за пиће.
Овај проблем нас прати већ годинама уназад, разлог су свакако фекалне јаме које проналазе пут и мешају се са водом из сеских бунара. Овај проблем једино може бити решен изградњом канализације и наша Општина је у пројекту Чиста Србија који креће да се спроводи од ове године. Самим тим решићемо не само овакве проблеме, већ ћемо добити потпуно нову канализациону и водоводну мрежу на више од 85% територије наше Општине, што ће омогућити квалитетнији живот за све наше суграђане.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept