НИКОЛА ВУЧЕН УРУЧИО ПОКЛОНЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ЋАЦИМА ПРВАЦИМА

Председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен данас је обишао школе у Баничини, Водицама и Малој Плани, где је ђацима првацима уручио поклон пакете школског прибора које је обезбедила локална самоуправа.

Школска година у подручним одељењима паланачких основних школа почела је 1. септембра по првом моделу који је прописало министарство просвете. Вучен у разговору са директорком ОШ „Херој Иван Мукер“, Драганом Ристић договорио замену улазних врата и изградњу тоалета у школи у Баничини, што је у овом тренутку најнеопходније.
Иначе, сеоске школе на подручју општине су добро опремљене наставним помагалима и настава се ни по чему не разликује од оне у градским школама. Председник у изјави за медије нагласио да се епидемиолошке мере поштују и да су деца зудрава и безбедна у образовним установама. Он је истакао да је једини проблем што је мало ђака, па је тако у школи у Водицама први разред уписало три, а у Малој Плани пет ученика.
Вучен је обишао и вртић у Баничини и предшколцима поделио уџбенике за предшколски припремни програм. Локална самоупрва, другу годину за редом, обезбеђује бесплатне уџбенике за предшколце и поклон пакете школског прибора за ђаке прваке на територији општине Смедеревска Паланка. Ове године припремни предшколски програм уписало је 352 детета, а у први разред основне школе 406 ђака.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vucen-urucio-poklone-lokalne-samouprave-cacima-prvacima/