Početna » ВУЧЕВИЋ ЕКСКЛУЗИВНО НАЈАВИО: Покрећемо иницијативу о обавезном служењу војног рока. ЕВО КОЛИКО БИ ТРЕБАЛО ДА ТРАЈЕ

ВУЧЕВИЋ ЕКСКЛУЗИВНО НАЈАВИО: Покрећемо иницијативу о обавезном служењу војног рока. ЕВО КОЛИКО БИ ТРЕБАЛО ДА ТРАЈЕ

Министар одбране Милош Вучевић најавио је у гостовању на Хепи телевизији укидање суспензије војног рока у Србији.

од Паланка данас
0 Коментар

Фото Војска Србије

„Оно што је веома битно, а тиче се војске Србије и безбедности оружаних снага, то је да је одлуком Владе и председника Србије, од јануара плата већа за 10 одсто у односу на претходну годину“, рекао је Вучевић.Додао је да је Војска Србије 2023. годину завршила далеко јача што се тиче војне опреме и нивоа обучености људи.

„Све то ће бити једна од кључних тема када се крајем месеца будемо подносиили извештај председнику. Крајем јануара имаћемо један дугачак и детаљан састанак. Оно што желим да кажем ексклузивно, Генералштаб ВС ће данас покренути иницијативу ка председнику Србије, као врховном команданту, а потом кроз ширу расправу ка Народној скупштини, да се укине одлука о суспензији обавезног служења војног рока, односно да реактивирамо закон који дефинише обавезно служење војног рока“, изјавио је Вучевић.

Навео је да је предлог Министарства одбране да војни рок не буде дужи од четири месеца.

„Зашто покрећемо ову иницијативу? Зато што је извршена процена безбедности у држави. После 13 година ми имамо потребу за попуњавањем резервног састава. Нама је 13 генерација изашло из састава ВС, није било обавезног војног рока. Наше безбедносне потребе су да имамо нове регруте који су увек спремни да чувају државу. Разумемо безбедносне ризике. То није само потреба која је карактеристична за Србију, многе европске државе активирају обавезни војни рок“, објаснио је Вучевић.

Фото Војска СрбијеPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept