ВУЧИЋ: ДО ПЕТКА 10.000 ДИНАРА НА РАЧУНИМА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА, ОД 1. ЈАНУАРА ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА

Помоћ од по 10. 000 динара за здравствене раднике најкасније до идућег петка биће на њиховим рачунима, најавио је данас председник Александар Вучић.

Вучић је, упитан да ли је држава уплатила по 10.000 динара здравственим радницима, а ако није када ће, рекао је да је новац припремљен и да је донета одлука владе и РФЗО.

„То је око 12 милиона евра, огроман новац је у питању, односно 1,3 милијарде динара. Тај новац биће уплаћен до петка“, објаснио је он.

Вучић је казао да је Министарство здравља обавило свој посао, али друга министарства као што су МУП, војска, Министарство правде, рада, још нису доставили своје закључке, па када они буду доставили, сви запослени у здравству добиће тај новац.

Председник Србије Александар Вучић најавио је и да ће од 1. јануара бити повећане плате медицинским радницима за даљих пет одсто, а за све остале запослене у јавном сектору повећање ће бити 3,5 процената.

„Ићи ћемо од 1. јануара, и у условима ковид и светске економске кризе, са повећањем плата свим медицинским радницима за даљих пет одсто, а за све друге у јавном сектору за 3,5 одсто, односно пет одсто од 1. априла“, објаснио је он.

За повећање плата, тврди, биће добијена сагласност ММФ-а, и то неће бити разбацивање, нити бацање новца, односно неће угрозити стопу јавног дуга, већ ће све бити под апсолутном контролом.

Вучић је указао да је то повећање од по 27 евра ако је просечна плата сада на 510 евра.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vucic-do-petka-10-000-dinara-na-racunima-zdravstvenih-radnika/

1 comment

  1. Pa moze da isplati, uzeo je dovoljno od penzionera .

Komentari su onemogućeni.