ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ КОМПРЕСОРСКЕ СТАНИЦЕ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

Председник Србије Александар Вучић данас је у обиласку компресорске станице „Велика Плана“ на гасоводу Балкански ток која се гради између Велике Плане и Жабара.“

Задовољан сам. Годинама смо чекали да радимо овако важне инфрастрктурне пројекте, а гасовод је свакако једна од најважнијих. Ово је велика ствар за Србију“, рекао је Вучић током обиласка радова и разговора са радницима.

Вучић је приметио да је државни пут од Велике Плане до Жабара доста лош и наложио да се уради тих девет километара.

Компресорска станица „Велика Плана“ је једина компресорска станица на траси овог гасовода кроз Србију који од Бугарске, где се спаја са Турским током преко наше земље, води до Мађарске и средње Европе.

Обиласку радова присуствују генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић, директор Гастранса Игор Јолкин и амбасадор Русије Александар Боцан Харченко.

Председник Србије Александа Вучић изјавио је данас да би компресорска станица „Велика Плана“ на гасоводу Балкански ток, која се гради између Велике Плане и Жабара, требало да буде завршена до октобра и позвао раднике да иако раде у тешким условима пробају да испуне тај рок.

Нагласио је да је гасовод жила куцавица за развој привреде и привлачење нових инвеститора.

Вучић је после обиласка радова рекао да је Србија раније у веома кратком року изградила гасовод у дужини од 402 километра, али да сада постоји минимално кашњење на тој станици од месец или два, ако имамо у виду корону и све друге проблеме са којима смо се суочавали.

„Поносан сам на то што се налазимо овде у Жабарима и ускоро ћемо отворити ову велелепну компресорску станицу. Без компресорске станице и 36 објекта и много оних испод земље, не би могли да имамо уравнотежен притисак гаса. Имали би велике губитке и не би могли да допремимо гас до Мађарске“, казао је Вучић.

Фото:  Александар Вучић Будућност Србије

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vucic-obisao-radove-na-izgradnji-kompresorske-stanice-u-velikoj-plani/