ВУЧИЋ: У ЧЕТВРТАК БЕЗ ВАНРЕДНОГ СТАЊА И ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА

ТВ Пинк фото: ТВ Пинк/принтскрин

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да би ванредно стање, а тиме и полицијски час могли бити укинути од четвртка, након што та одлука буде објављена у Службеном гласнику, а претходно усвојена у Скупштини.

Са укидањем ванредног стања укида се полицијски час и ангажман војске у цивилне сврхе.

Вучић је, у “Хит твиту“, рекао да су испуњена два услова: један да имамо седам дана испод 5 одсто раста потврђених случајева цовид 19, а други – да је мањи број људи на респираторима.

“Имамо и једно и друго, кумулативно стечене услове”, констатовао је он.

Указао је да очекује да ће сутра влада и он, у складу са уставном и законском процедуром, добити образлозено мишљење и став Министарства одбране, након чега се доноси закључак Владе, а онда уз потписе премијерке и њега одлука иде на Скупштину.

“Требало би да се нађе у Скупштини на Ђурђевдан, у среду. Чим буде објављена, укида се полицијски час, а то би требало да буде учетвртак“, објаснио је он.

Од тада, поручује, све је на одговорности грађана.

Рекао је да зна да је грађанима било тешко сто су морали да проведу више времена у кићи, што нису могли да се баве свим активностима које упражњавају, али и нагласио да је то био једини начин да сачувамо наше родитеље, и чак некада оне млађе.

„Мислим да смо највећим делом успели. Зато је сада битно да што пре кренемо. Ушли смо у пуцањ за убрзани економски опоравак. Да не каснимо у односу на друге, да пробамо на време да то урадимо, а уједно не угрозимо људе“, казао еј он.

Др Предраг Кон објаснио је да то не значи и проглашење краја епидемије, те да укидање ванредног стања не подразумева крај примене ванредних мера за заштиту од корона вируса.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/vucic-u-cetvrtak-bez-vanrednog-stanja-i-policijskog-casa/