Početna » ЗА 10.000 ДИНАРА ДО САДА ПРИЈАВЉЕНО 959.000 ДЕЦЕ! Пријаве трају ЈОШ 2 НЕДЕЉЕ, убрзо после тога креће и ИСПЛАТА

ЗА 10.000 ДИНАРА ДО САДА ПРИЈАВЉЕНО 959.000 ДЕЦЕ! Пријаве трају ЈОШ 2 НЕДЕЉЕ, убрзо после тога креће и ИСПЛАТА

Сви детаљи о пријави за 10.000 за млађе од 16 година

Пријављивање за једнократну помоћ државе од 10.000 динара за децу до 16 година почело је у поноћ 20. августа, а како се сазнаје, до сада је за ову врсту државне помоћи пријављено 959.000 деце. Пријаве ће трајати још две недеље, тј. завршавају се 20. септембра, а исплата новца ће кренути 5 дана касније, 25. септембра.Пријава је веома једноставна, а подносилац пријаве, односно мајка, уноси број личне карте и свој матични број, као и назив банке у којој жели да јој буде уплаћен новац. Kако би пријава била што једноставнија, мајке не морају да уносе матичне бројеве деце, да не би случајно дошло до грешке приликом уноса података, написао јеминистар финансија Синиша Мали на свом инстаграм профилу поводом почетка пријаве за ову помоћ државе. Пријава се одвија електронски на порталу Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс.

Право на једнократну помоћ државе од 10.000 динара за децу до 16 година има 1.190.000 деце, и за ту меру држава је издвојила око 100 милиона евра.

Право на новчану помоћ за децу има свако дете које је држављанин Србије и старо до 17 година (не и она од 17). Тачније, право на помоћ остварују сва деца која до 20. новембра 2023. наврше 16 година.

Kако да се пријавим за једнократну помоћ државе?

Kада уђете на поменуту веб страницу Управе за трезор потребно је да кликнете на поље „Подношење пријаве“.

На следећој страници треба да унесете неопходне податке:

  • Број личне карте
  • Матични број
  • Назив банке у којој желите да вам буде исплаћен новац

Они који немају рачун ни у једној банци, након што на порталу одаберу банку биће им отворен наменски рачун на који ће држава уплатити новац. По уношењу свих потребних података добија се и обавештење о успешној пријави.

Провера успешности пријаве

Проверу статуса пријаве, исто радите на сајту управе за трезор и треба да унесете број личне карте и матични број да бисте проверили да ли сте се успешно пријавили.

 

Ако се појави неки проблем приликом пријаве или вам новац не буде уплаћен, такође на сајту Управе за трезор можете то пријавити кликом на сиво поље и уносом података можете

Шта ако о детету брине хранитељ, отац удовац или мајка која не испуњава услове?

Из Министарства финансија су објаснили и специфичне случајеве везане за подносиоце захтева за помоћ од 10.000 динара младима до 16 година.

  • Уколико је отац удовац, или мајка не испуњава прописане услове (нпр. није држављанин, нема пребивалиште на територији Републике Србије) пријављује се за помоћ од 10.000 динара на исти начин као и мајка, те је потребно да унесе само свој ЈМБГ и број личне карте, као и да изабере банку у којој жели да му буде уплаћен новац.
  • За државну помоћ потребно је да се пријаве најпре помоћу свог ЈМБГ-а и броја личне карте, а затим ће им се, када буду проверавали статус пријаве, дати могућност да приложе поменути документ. Уколико се пријављује старатељ детета, потребно је приложити правноснажну одлуку органа старатељства у ПДФ формату.
  • Довољно је да је фотографишу и претворе у ПДФ или да је скенирају и на тај начин претворе у електронски облик. Потребно је да се пријаве најпре помоћу свог ЈМБГ-а и броја личне карте, а затим ће им се, када буду проверавали статус пријаве, дати могућност да приложе поменути документ.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept