ЗА 22 ПРЕДМЕТА У ПОНУДИ 286 НОВИХ УЏБЕНИКА

Ученици првог и петог разреда основних школа од 1. септембра учиће према измењеном плану и програму, а за 22 предмета у понуди је 286 нових уџбеника.

Лист „Политика“ пише да је највише издања за српски, математику и страни језик, а први пут су међу насловима и 103 дигитална штива.

Тај број уџбеника су стручњаци Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ) у протекла два месеца прегледали и одобрили за ова два разреда основне школе.

Руководилац Центра за развој програма и уџбеника ЗУОВ Дејана Милијић Субић рекла је да су се пред управама школа први пут нашла и 103 дигитална издања која су прегледана и одобрена за само пола месеца, а у оквиру пројекта „Дигиталне учионице“, који је покренуло Министарство просвете, а користиће се у 2.000 учионица у Србији.

„Рокови су били краћи него икада. Успели смо и да пошаљемо примедбе издавачима које неправилности у уџбеницима треба да отклоне, али нисмо добили повратне информације да ли су то и учинили. Са дигиталним издањима неће бити проблема, јер их је лако мењати, а надамо се да су наше стручне примедбе уважене и да је све што треба промењено у штампаним издањима“, рекла је Милијић Субић.

Како се наводи, наставницима је остало пола месеца да дају коначну реч шта ће од понуђених издања користити у настави и то саопште родитељима.

 Извор: Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/za-22-predmeta-u-ponudi-286-novih-udzbenika/