Početna » ЗА КОЛИКО ЈЕ ЗАИСТА СМАЊЕНА УПОТРЕБА ПЛАСТИЧНИХ КЕСА У ТРГОВИНАМА

ЗА КОЛИКО ЈЕ ЗАИСТА СМАЊЕНА УПОТРЕБА ПЛАСТИЧНИХ КЕСА У ТРГОВИНАМА

Употреба пластичних кеса у трговини у Србији је за мање од годину дана смањена за више од 80 одсто, изјавио је данас министар спољне и унутрашње трговине Томислав Момировић.

од Паланка данас
0 Коментар

“Сви смо свесни колико је важно да бринемо о животној средини, смањимо отпад и промовишемо одрживо пословање. У протеклом периоду смо заједно радили на иницијативама које су смањиле употребу пластике и смањиле отпад који се генерише у ритејл индустрији”, рекао је Момировић на конференцији “Будућност трговине”.Он је нагласио да је веома важно да цео ланац снабдевања прихвата нове трендове, за које се зна да ће помоћи у очувању животне средине, као што је избегавање пластике, рециклажа, употреба регенеративних и незагађујуćих материјала, као и употреба нових технологија.

“Трговински ланци знају да ће им усвајање модела циркуларне економије и одговорно пословање помоћи да се повежу са својим купцима и привуку нове потрошаче који све више брину о животној средини”, нагласио је Момировић. Како је додао, трговци морају константно да буду део дијалога о новим моделима управљања отпадом, посебно амбалажним, јер је трговина мост који повезује произвођача и потрошача.

“Малопродавци су они које потрошачи увек прве виде и препознају када се дешавају промене”, рекао је министар спољне и унутрашње трговине.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept